vägen tillbaka
Personligt

Vägen tillbaka

Hej mina trogna läsare, och hej till er nykomlingar!

Jag vet att ni är några stycken som tittar in här då och då med förhoppning att jag ska ha publicerat ett nytt inlägg eller video… men det har ekat tomt här ett bra tag nu. Idag är det min födelsedag och jag kände att det helt enkelt var dags att damma av Schysstva och connecta med er igen! Jag sitter i skrivande stund och mulitmaskar (Tata Harpers Clarifying Mask och Kahinas Antioxidant Mask, tackar som frågar). Ingenting är sig olikt på den fronten. Hudvård är fortfarande bland det bästa jag vet. Men jag sitter och funderar på i vilken ände jag ska börja. Hur plockar jag upp där jag lämnade? Jag är så inte på samma ställe i livet som jag var vid mitt senaste inlägg, och så mycket har förändrats mentalt.

 

Därför behövde jag ett break

I en värld där allt kretsar kring likes, räckvidd och ytligheter blev jag alldeles matt. Allt tog slut. Då menar jag allt. Kreativiteten, lusten, viljan, motivationen, glädjen. Allt. Jag har haft sådana perioder förut och har bl.a skrivit om det här samt här där jag rabblar upp mitt Slow Blogging-manifest.

Från att jag började jämföra mig med allt och alla så tröttnade jag faktiskt på att försöka jaga något ohållbart. Samtidigt tog instagram död på den lilla entusiasm som ändå fanns kvar genom att döda all räckvidd. Jag kunde lägga ned massvis med tid och engagemang på något som inte ens en tredjedel av mina följare kunde ta del av. Snacka om mood killer.

Sedan fick jag ett jobb där jag skulle ansvara för ett företags sociala medier…  Orkade knappt med det så för att mäkta med den uppgiften på jobbet fick jag helt enkelt döda mina egna kanaler. Ville inte se eller ta del av någons content på min fritid.

2 månader gick från mitt sociala medie-break. 3 månader. Och här är vi nu. Vet ni vad det mest skrämmande är? Det är att jag knappt vet om jag har ett behov att göra detta längre. Det liksom ger mig ingenting. Jag vill ju connecta mer er.

 

Vägen Tillbaka

Schysst Va startade ju som en kreativ fristad där jag fick dela min passion kring grön skönhet, hållbart mode samt bara skriva av mig lite. Och jag har träffat fantastiska människor tack vare denna blogg.
Det fanns ett behov, ett inre driv och en ambition om att ta schysst va till nästa steg. En podcast om grön skönhet. Ja, massa drömmar och tankar helt enkelt. Jag ska inte skylla på att livet kom emellan, även om det till viss del är sant. Men den inre motivationen, den inre motorn den slocknade för en stund. Och nu har vinden i seglet vänt. Från att ha storslagna ambitioner ser jag nu Schysst Va lite för vad det är. En fristad där jag får kika in. Kanske är ni här? Kanske inte.

Jag kanske skriver här regelbundet. Eller så tar det tre månader innan jag skriver något igen. Men vi måste sluta hetsa. Inget blir ju kul med hets.

Slänga in handduken? Absolut inte.
Men vi kan väl komma överens om att Slow Blogging is real.

Vägen tillbaka är inte jättesjälvklar faktiskt. Ibland önskar jag att jag kunde träffa er alla för en fika och prata om allt. Precis som med gamla vänner som man inte träffat på evigheter, och så har tusen saker hunnit hända att man inte riktigt vet vad man ska börja berätta. Lite så känner jag nu med er. Ni anar inte vilka guldkorn jag hittat inom skönhetsvärlden, vilket smink jag använt de senaste tre månaderna eller vad som har hänt på ett personligt plan.

Så  vi kan väl börja prata igen? Så som vi gjorde en gång i tiden. Allt ifrån skönhet till lite ditt och datt från vardagen. Och så kan vi väl ta det långsamt för att hitta glädjen igen.

Hur låter det? Tro mig, jag vill verkligen hitta vägen tillbaka.

 

Dessutom är jag fruktansvärt nyfiken på om ni ens läser bloggar längre?

Och hur ofta skulle ni säga att ni läste bloggar/förväntar er nya inlägg?

 

 

 

5 Comments

 • Jenn

  Hej vännEn! VäLkommen tillBaka och grattis i efterskott <3 Förstår dina känslor – ibland blir det för mycket och det är en svår balans faktiskt. Tycker det låter helrätt att ta det sLow och göra det Som kÄnns bra.

  Längtar till vi ses irl och kan prata om allt! 🙂

  Och ja – jag Läser minsann foTrfarande bloGgar… 😉 Men instagram känns desto gråare.

  Kram!
  https://jennifersandstrom.se

 • Emmi

  Hihi du vet att jag läser bloggar och alltid din! Det känns somman får ta del av en liten present när ett inlägg dyker upp på Schysst Va!

  Håller helt och hållet med om instagram och dess ALGORITMER, visst att inte alla ens följare gillar och kommenterar men det känns otroligt segt när man kollar statistiken för en bild och ser att den knappt nått en tredjedel av Följarna… Ja, då är det inte så kul längre när man vet hur mycket tid och energi som ligger bakom en bild och text.

  Oh well – du vet att jag fortsätter följa dig, slow blogging or not! <3

 • Linda

  Det viktigaste är att alltid utgå från sig själv och vad man själv vill och vad man själv mår bäst av. Jättekul att du lagt upp ett nytt inlögg, men gör det i din takt och på ett sött som du känner funkar 🙂
  Instagram hoppas jag ser över sina senaste algoritmer och ändrar snarast, det vore en fin julklapp!
  Själv läser jag ganska många bloggar, men uteslutande såna jag kan följa på ett enkelt sätt tex via bloglovin. Är dock inte superbra på att kommentera. Önskar dig en God Jul!
  (Verkar som att allt blir stora bokstÄver, sorry för det)

 • Clara

  Anna <3 Jag tycker du är så modig som säger som det är och vågar agera efter det. Jag önskar jag var lika tuff som du! Jag bryr mig inte om hur ofta någon publicerar, de jag följer följer jag oavsett. Hellre färre inlägg med högre kvalitet och mer hjärta. Vägen tillbaka är lång. Ta din tid. Kram!

 • Zandra

  Hej fina du! Jag känner ett inre lugn när jag läser ditt inlägg. För det är precis så liknande det kan bli som jag själv försöker leva och förhålla mig till sociala medier. Ja, till livet i stort. Slow Beauty, slow fashion och slow blogging har alla gemensamt ett ledord – SLOW. Vi behöver sakta ner tempot och bara hinna vara, strosa omkring och se saker ur nya perspektiv. Jag uppskattar så mycket din blogg, din person och den glädje och inspiration du tillför i vardagen. Så din blogg är precis som Emmi säger så klockrent, som en present att öppna när man tittar in här:)

  Go slow!

  kram
  Z

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: