Amsterdam
Livstil,  Personligt

Tur och Retur till Amsterdam

Hej vänner!

Jag tänkte börja det här inlägget med att beklaga att jag inte varit så duktig på att uppdatera regelbundet här eller på mina andra sociala medier… men sen tänkte jag igen och ba näe. Schysstva.se är min plattform där jag uppdaterar så regelbundet eller oregelbundet jag vill, och nu råkade det vara så att jag är i en period där det händer mycket med jobbet och lite annat spännande att jag helt enkelt måste prioritera min tid. För jag är bara människa och jag kan inte göra allt. Dessutom är Schysstva.se en kanal där autenticitet ska stå i centrum och jag vill hellre publicera färre kvalitativa inlägg än att peppra ut mer eller mindre nonsens. Sååå med det sagt, hej igen! jag är inte ledsen för att jag uppdaterar färre inlägg på en vecka utan istället vill jag säga, hoppas att ni uppskattar de inläggen jag lägger upp! 🐱❤︎

 


Amsterdam through my phone

Men nu måste jag få berätta om Amsterdam! Jag tog mig nämligen dit förra onsdagen med Stil & Ansvar för ett möte med O My Bag, ett fantastiskt varumärke som tillverkar rättvist producerade väskor i vegetabiliskt garvat läder. För att slå nytta med nöje åkte jag med min vän Emmi och detta kan ha varit en av de bättre resorna på länge. Precis som man brukar säga så är underbart kort för 72 h har nog aldrig passerat så snabbt!

Men inte utan lite drama.

För natten innan jag skulle åka, sisådär strax efter midnatt, så skickade jag ett sms till Emmi och ba “glöm inte passet…!” då det skulle kunna vara en sån där grej man glömmer. I samma veva plockar jag fram mitt ur gömmorna och ser att mitt pass hade gått ut i Februari! Hej ångest! Inte många h sömn den natten kan jag lova haha! Och det sammanfattar nog den senaste tidens stress när jag inte ens har hunnit kolla upp mitt pass. Men allt löste sig, jag fick bara ta mig till Landvetter vid gryning, göra ett tillfälligt pass och bli en tusenlapp fattigare (buhu!) och sen bar det iväg. Allt löste sig med andra ord och det var ju skönt det för Emmi hade ju redan flugit från Stockholm!

 

(Bild: Emmi Snicker) 

Framme i Amsterdam mötte Emmi upp mig på centralstationen och vi tog oss vidare till O My Bags huvudkontor. Det var så otroligt kul att träffa tjejerna som jag haft så mycket kontakt med det senaste året! Det kommer komma in så mycket fint i webbshopen kan jag lova och detta är ett märke som jag verkligen, verkligen är stolt över att få representera. Efter mötet var både jag och Emmi heeeelt slut att vi tog oss direkt till vårt Air bnb som låg i det otroligt mysiga området Jordaan Monument. Lite som Haga i Göteborg skulle man kunna säga fast tusen gånger mysigare. Det var gångavstånd till det mesta och vi hade också turen att bo ett stenkast från stadens godaste äppelkaka! NOM.

 


(Bild: Emmi Snicker) 

Vi bodde i världens sötaste lilla avlånga hus, ett riktigt traditionellt Amsterdam-hus, om man nu kan säga så. Och jag är så glad att vi valde att bo på ett air bnb istället för ett hotell för detta ställe var så himla mysigt! Hade önskat att vi hade stannat längre i stan för att bara kunna hänga “hemma”. Detta är andra gången jag bort på Air Bnb och har faktiskt bara gott att säga om det!

Var man än kikade såg man avlånga hus liknande dessa på bilden. De ser ut som strykjärn haha. Förr var det tydligen så att de som hade breda hus fick betala mer i skatt. Så alla byggde på höjden istället. En annan lite smårolig grej, eller rolig och rolig, var att många hus lutade! Husen kunde alltså vara sneda och luta vilket såg helt absurt ut.

 

Första dagen gick vi till Betty Blue, ett sjukt grymt café där vi åt en riktig lyxfrulle.

 

Hade jag bott i Amsterdam hade jag förmodligen gjort som tjejen på bilden och suttit här och jobbat – jämnt. Bra, bra, bra ställe! Rekommenderas. + + +

Latinan i mig valde s¨åklart en frukost-quesadilla och en lemonad på det. Behöver jag nämna att det var skitgott och vi rullade därifrån?

 

Att det var sådär lagom instagramvänligt gjorde ju inte saken värre och här har nog fler än jag suttit och posat! haha.

Vi tog oss även till Hortus Botanicus vilket är typ himmelriket för dig som gillar exotiska växter. Här tog vi massvis med bilder men de kommer upp i ett annat inlägg i framtiden! Väl värt ett besök!

 

Kvällen avslutades på ett ställe som heter Hummus Bistro, och för dig som inte vet det så ÄLSKAR jag libanesisk mat. Röros, baba ganoush, tabbuleh etc. Detta var ljuvligt! Sedan traskade vi hemåt men svängde förbi det där kända äppelkaksstället som alla rekommenderade precis vid hörnet från där vi bodde. Vi såg framför oss ett pittoreskt litet café men det var en ganska sunkig pub. Men luras inte, äppelkakan var bland det godaste jag ätit! Men i o m att vi bodde 10 m ifrån stället valde vi att ta med den hem, sätta på en kopp te, köra en ansiktsmask och äta kakan för oss själva. Mycket bra val om jag får säga det själv!

 

Dagen efter hann vi inte med så mycket mer än att käka ännu en lyxfrulle på The Breakfast Club, återigen körde jag på quesadillas men tog en grön juice och te till det. 😋 Fantastiskt ställe och bra musik. Här skulle man vilja äta fler gånger minsann!

Och så här såg jag för det mesta ut under min vistelse. Bekväma skor, kjol och en luftig skjorta. Vi hann bara förbi två hållbara butiker (vi hade en hel lista…) Geitenwollenwinkel och Hutspot där jag hade det stora nöjet att handla (Visar upp allt i ett annat inlägg!) men vi hann även kika igenom den hållbara butiken Nukuhiva. Den sistnämnda räknas knappt eftersom att vi hade så bråttom att ta oss till flygplatsen för att flyga hem.

 

Så detta var Amsterdam för denna gången! Vilken fantastiskt stad ändå. Känns bara som att jag har skrapat på ytan och vill definitivt åka tillbaka för att upptäcka resten! Nu är jag nyfiken på att höra, har du varit i Amsterdam? Berätta! ❤


Glöm inte att följa mig på Bloglovin för att få inläggsuppdateringar eller följ mig på Instagram. Där får ni alltid följa med mig på mina vardagsbestyr.  Du kan såklart också prenumerera på bloggen via epost, på så vis får du ett mail varje gång jag publicerat ett nytt inlägg. Registrera din epost i menyn till höger.

3 Comments

  • Emmi

    Åh en så trevlig resa alltså, trots att stress var en genomgående faktor haha!
    Men nu vet vi hur vi ska planera till nästa gång! 😃✨

  • Matilda

    Ser ut som att ni hade en riktigt trevlig vistelse med bra väder och god mat. Huset ni bodde i ser ju fantastiskt ut. Kul att ni hittade ett så bra boende

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: