Personligt

Trötthet á la starkskör

Och så hann tröttheten ifatt och kroppen känns blytung. Kan knappt tänka på vad det är jag gjort som gjort mig  trött. Stockholm var ju ändå för en vecka sedan. Kom igen liksom!

Men så slår det mig igen att ja just det, så här är det ju alltid. #starkskör. Allt, jag menar verkligen allt tar energi. På gott och ont.

Illustration: Gemma Corell

Jag har haft ett spännande samtal om ett kommande samarbete, peppar peppar går det i lås. Sånt tar också energi. Samt en annan förfrågan på ett annat håll. Jag vill ju såklart göra båda men börjar känna orkar jag verkligen detta? Och så blir jag deppig över att jag ens måste debattera med mig själv huruvida jag kommer orka eller inte. Kan jag inte bara GÖRA DET.
Oavsett så har jag insett att våren kommer bli händelserik på många sätt och vis, det gör mig också stressad.

Är ni också så? Att när ni börjar tänka på “allt” som kommer att hända så blir ni överväldigade? Jag blir det. Och hela kroppen vill typ stänga av och gå i idé. Precis som Emma Corell så fint visar med sin NOPE-illustration som är en av mina absoluta favoriter. Om ni är känsliga eller starksköra, eller har en katt eller mops, så måste ni spana in denna Gemma. Hon är så grym. Följer henne på instagram och dör alltid av skratt när jag ser hennes illustrationer. De är så spot on och igenkänningsfaktorn är HÖG.

Hur som, jag såg även en himla bra video om att vara en starkskör person (Higly Sensitive Person). Kolla gärna, jag tycker hon förklarar det på ett himla bra sätt. Ibland måste jag titta på sånt här eller läsa om det för att påminna mig själv om att det ändå inte är något fel på mig. Att det finns en naturlig förklaring till min trötthet och mina känslor. Har en tendens att glömma mellan varven…

Nu ska jag dricka upp mitt te och försöka bocka av måndagens måsten (vill helst sova dock). Oh life. Why you do this to me.

Hoppas ni får en bra start på veckan! ☀︎

 

Glöm inte att följa mig på Instagram, Youtube och Bloglovin.

4 Comments

 • Henrietta

  Jag är också starkskör. Jag har kämpat med psykisk ohälsa sedan jag var tonåring och alltid trott att när jag väl “blir frisk” så kommer jag också vara “som alla andra”. Sedan hörde jag om HSP och förstod att jag var starkskör och efter det kändes allt mycket lättare. Och svårare.

  Jag kan verkligen känna igen mig i det du skriver. Det är så viktigt att vara närvarande i nuet och inte tänka för mycket på det som ska komma. För mig kan det räcka med att jag har något inplanerat ett par dagar fram, då känns hela veckan helt plötsligt som ett oöverstigligt hinder.

  Hoppas att du får en bra måndag. Kram! <3

  • Anna

   Åh jag vet precis den där känslan av att ha några grejer inbokade och att sedan känna sig överväldigad. Det är så skönt att fler vågar prata om det här med starkskörhet. För mig har livet underlättats enormt efter att jag insåg att jag “hade det”. Det var som att poletten trillade ned och det underlättar ju som sagt mycket! 🙂 Tack för att du kommenterade och berättade! Kram!

 • Beata Rydén

  Åh detta är så viktigt!!! Jag är väldigt känslig och hamnar lätt i tillstånd då all min energi är helt borta. Jag måste passa mig hela tiden och försöker vara noga med hur mycket saker jag planerar in på en vecka. Jag vet att saker tar energi och om jag till exempel planerar in flera sociala aktiviteter på en vecka måste jag vara noga med att planera in massa ensamtid också. Det är knepigt med balansen, men mitt liv har blivit mycket enklare sedan jag insett de här sakerna om mig själv och faktiskt kan anpassa min takt efter mig själv. Innan jag fick dessa insikter blev jag ständigt överväldigad av “för mycket”. Älskar Gemmas illustrationer!!! <3 Så fint att du skriver om detta ämne, tycker det är viktigt <3

  • Anna

   Men visst är hon fantastisk? Hon får liksom ner roliga illustrationer på känslor som kanske inte alltid är så roliga. ❖ Och jag håller med! Vi borde vara fler som tar upp detta, och det är så skönt att höra dig säga att även du måste planera in egentid. Ibland känns det jobbigt om folk vill hitta på saker, eller om det dyker upp jobbmöjligheter etc. Och man inte riktigt har en “vedertagen” ursäkt/andra planer än att “göra ingenting”. Även om ingenting i min värld är livsnödvändigt för att orka fungera. Det här med att bara säga nej utan att ursäkta sig eller förklara, ja det är fortfarande en utmaning. Är det så för dig med? ☁︎

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: