Grön Skönhet

Stockholm Beauty Week 2016

Oj vad denna gått fort?! På riktigt. Känns som att jag hunnit 1/3 av det jag egentligen skulle hunnit färdigt med innan helgen 🙈 Den känslan är sämst. Men nåväl. Idag är det ändå fredag och jag ska respektera helgen och VILA. Förutom imorn på Valborg då. Ehum.

Meeen det var ju inte det jag tänkte prata om idag, utan istället tänkte jag bara ge er en kortfattad återblick från Stockholm Beauty Week som gick av stapeln i måndags – onsdag. Jag åkte upp från Göteborg och hade en intensiv dag på måndagen – jisses så smockat det var! Men roligt och givande var det, det måste jag ändå säga. Fick klämma och känna på massa skönhetsprodukter (HEAVEN ON EARTH!) och prata med trevliga människor. Och inte nog med det, fick med mig en hel kasse med fin-fina skönhetsprodukter att testa på. Oh yes, come to mama.  Men först vill jag bara säga… angående bilderna, jag ber om ursäkt för den halvtaskiga kvalitén – orkade faktiskt inte ha med mig systemkameran! Men bilderna ger er iallafall ett hum om hur det var och såg ut.

wisePrecis som både Adrienne och Pernilla nämnde så var det många hållbara märken som ställde ut och jag blev verkligen positivt överraskad av det faktiskt fanns så många hållbara och etiska företag i Sverige. Skitkul verkligen! 2 företag som stod ut i mängden och som jag aldrig stött på eller hört talas om tidigare var Wise och I + M – vilka härliga människor som står bakom dessa produkter. Jag väljer att inte berätta så mycket mer om dessa företag då de verkligen förtjänar egna inlägg. SÅ intressanta var dom. 🙂 Men jag fick äran att testa Wise’s deodorant (SOM JAG REDAN ÄLSKAR!) och ett serum från I + M. Jag ska testa det ett tag och sedan återkommer jag med en ärlig recension om jag gillar produkterna lika mycket som vad företaget står och jobbar för! ifair

Sedan fick man möjlighet att lyssna på olika talare och jag fastnade framför Danielle De Winter som är så grymt inspirerande. Inga produkter jag använder själv men gillar hennes mentalitet att ta hand om sig från insidan ut – och det som man stoppar i sig är också det som hjälper eller stjälper huden. Dvs, det spelar ingen roll om du använder dig av den exklusivaste och dyraste hudvården på utsidan om du fortfarande matar insidan med skit… (Säger hon som moffar choklad i denna stund). daniellewinterSedan lyssnade jag nyfiket på vad Maria Åkerberg hade att berätta…Mariaakerberg

Hon presenterade inget mindre än världsnyheten Pure Cell Treatment, en helt unik ansiktsbehandling där levande celler används för att stärka alla hudtyper och hudtillstånd. Ja, ni hör ju så avancerat det är! I’m definitly curious to try it så att säga.

Mariaakerberg2
Sedan fastnade jag hos Lina Paciello som grundade Gröna Gredelina. Åh vilken inspirerande Girlboss alltså. Girl crush på henne.
13073092_10153638452341589_343102234_oJa ni ser ju hur star strucked fröken Fernmo är.  (Jag är inte van vid såna här events!)

gronagredelinaJapp. Gick därifrån med en Yogamatta-rengöring och en ansiktsmask. Återkommer med en recension! yogacleaning
Och sen hamnade vi ju självklart hos Hanna Sjöström och snackade skit en lååång stund. Sånt är också alltid trevligt!
naturligtsnyggevedaphnee
Sen blev jag kär i Muriel Folmard Kahn som grundande det franska parfymhuset Eve & Daphnee. Stod och pratade med henne och hon var så fin, ödmjuk, girlboss – allt jag beundrar i ett – att jag gick därifrån med hennes dyraste parfym. Hjärtemoji på den. I REGRET NOTHING! Lovar ett eget inlägg för detta fantastiska företag.

zoyagoesprettySedan hamnade vi framför Zoya Goes Pretty och jag fick denna produkt med mig hem. Den luktar LJUVLIGT. Men kände också genast att Elsa, detta är en produkt för dig! Vintagekänslana och allt det där. Du borde spana in märket 🙂

purebioSedan fastnade jag framför Pure Bio Cosmetics. Aaaah, äntligen ett sminkmärke som är hållbart, bra – you know allt that good stuff – men som inte kostar multum! Produkterna ligger runt hundralappen och kvalitén ska vi inte skoja om – it was goooood. Bronzern, läppstift och en ögonskugga fick jag med mig hem. Så hett tips! Spana in detta märke om ni inte vill spendera pengar på konventionellt smink men inte har råd med de gröna dyrgriparna. Jag kommer definitivt kika på deras puder, rouge och ögonskuggor då ögonskuggan jag fick med mig var grå, med andra ord ingen färg jag blir särskilt exalterad av….

okey
Sist men inte minst, för detta inlägg, så fastnade vi framför ett ruskigt intressant hårvårdsmärke som heter O’right. Även om produkterna inte var giftfria så hade de en mentalitet och ett hållbarhetstänk som genast funkade på mig! Alla flaskor var tillverkade av matavfall och började brytas ned efter si så lång tid och då ska flaskan stoppas ned i jorden. Längst ned på flaskan (Se bild) så finns det ett frö vilket innebär att när flaskan når jorden så växter det så småningom upp ett trä. Hållbarhetstänket tog inte slut där utan de fokuserar även på transport, inga beställningar flygs hem utan fraktas med båt. O’right kommer endast att säljas på frisörsalonger runt om i Sverige så nu håller jag tummarna att min frisör tar in detta märke – vill verkligen prova på detta!oright
Det jag inte fick med på bild var Rosenseriens stånd, där fick jag deras läppbalsam och morotsserum eller Loelles stånd där jag fick en kroppskrubb och deras rosenvatten. Sist men inte minst fick jag Maria Åkerbergs Protecting Lotion Outdoor. Ih, så pepp på att testa alla produkter men känner mig också lite överväldigad. Vad ska jag börja med först? Lyxproblem jag kan vänja mig vid hehe. Har ni någon produkt som ni är särskilt nyfikna på som ni vill att jag börjar testa på en gång? Let me know isåfall! ↓

 

7 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: