Livstil,  Slow Fashion

Slow Fashion-uppropet

anna2

Idag är det Fashion Revolution Day som jag skrev mer om här. Därför poserar jag med mina kläder ut och in och ställer krav på modeindustrin genom att ställa frågan “vem har gjort mina kläder?”

Johanna som står bakom det svenska smyckesmärket JohannaN lanserar i samband med Fashion Revolution Day något som hon kallar “Slow Fashion-uppropet“. Kort och gott är det ett viktigt initiativ för att belysa problematiken inom modeindustrin och för att pusha för en mer medveten konsumtion, och som ni vet – I’m all about that!

Infografiken här nedan illustrerar Fast Fashions onda cirkel medan man på hemsidan får kloka råd över hur man kan vara en motpol till detta ångvält till Fast Fashion. 
slowfashion2-679x1024

Vill du också se en förändring? Bli en del av Slow Fashion-uppropet du med.

Jag vill sakta ner. Jag vill ta hand om mina kläder och uppskatta bra kvalitet. Jag vill oftare välja hållbart, lokalt och second hand. Jag vill hylla den personliga stilen och jag kommer att vara stolt över varje litet steg jag tar.

slowfashion
Här är mitt “kvitto”. Jag tycker som sagt att det är ett fantastiskt initiativ och jag hoppas ni läsare också skriver på! Hur svårt ska det vara att kräva schyssta arbetsvillkor inom modeindustrin?

Nu vill jag veta, kommer ni skriva på för Slow Fashion-uppropet?

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: