Livstil,  Personligt

Slow Blogging, prestationsångest och att ta efter där jag lämnade

Hej!

Se detta som mitt försök till att relansera min ganska nischade ekohudvårds-blogg till något lite mer bredare. För mina trogna läsare, jag vet att ni himlar med ögonen nu! Inte en till blogg, tänker ni. Haha. Men jo. Och jag lovar att jag ska hålla mig till denna nu. Jag har hoppat fram och tillbaka mellan domännamn men landar alltid i Schysst Va. Och för er riktigt trogna följare minns kanske att Schysst Va var min gamla blogg som jag startade 2015. Jag kan ärligt säga att det känns himla fint att blogga här igen efter några vändor på Continuation Magazine eller på min AnnaFernmo-blogg.

Prestationsångest

I somras tog det stopp. Jag fick prestationsångest och kände mig fullständigt utbränd på bloggar och instagramflöden. På riktigt, utbränd! Ville så mycket med bloggen, och jag blev så pepp på att satsa när BetterBloggers växte (Nu heter de Influencers of Sweden) och jag hade börjat få en så “stor” (allt är relativt) blogg att jag blev inbjuden på events och fick relevanta pressprov.  Följde med spänning diskussionerna i forumet när medlemmar skrev om samarbeten och att höja branschstandaren, mediakit eller om mig-sidor och visst. Jag är all for that. Tycker absolut att bloggare och influencers är ett riktigt jobb och det är banne mig på tiden att vi får det erkännande vi är värda. Men för en stund så blev det för mycket. Helt plötsligt kände jag att jag kanske inte riktigt höll måttet? Och jag ville absolut inte vara den som var den som gjorde att måttet sjönk… om ni förstår vad jag menar. Med ett alldeles nystartat företag, som åt upp ALL min energi, tid och kreativitet, så hade jag noll ork till att driva bloggen. Samtidigt ville jag ju så gärna. Men jag började jämföra mig själv, jag började känna mig usel, kass och värdelös och jag tappade med tiden glädjen i det jag gör.

Jag var helt enkelt tvungen att ta en paus från allt vad sociala medier heter och har varken läst bloggar eller varit särskilt aktiv på mina privata konton (med några få undantag). Det enda jag kan säga i retrospect är att det var så givande att stänga av för en stund.

Att ta efter där jag lämnade

Det genomgående temat, min röda tråd i bloggen, har varit naturlig och ekologisk hudvård blandat med inlägg kring hållbarhet och rättvis handel. Dessa saker brinner jag verkligen för! Men med det sagt är jag inte länge i den positionen att jag kan köpa nya saker för att blogga och recensera om pga. 1. Jag har inte ekonomin för det längre. 2. Hur hållbart är det egentligen på en skala? 3. Jag ska sluta ta in, köpa, ta emot produkter jag inte behöver. Så då har vi fått det ur världen.

Nu har jag även landat i vad bloggen är och betyder för mig samt vad jag hoppas att den är för mina läsare – en lagom dos inspiration. Jag hoppas att bloggen ska bli ett andrum där jag kan få utlopp för mina tankar och kreativitet, och där ni precis som jag behöver ett forum för lite opretantiöst tidsfördriv och scrollande.
Jag kommer inte att tvinga fram innehåll, jag kommer inte att skriva bara för att skriva. Ibland kommer det flera inlägg på raken, ibland inga alls. Men så får det vara. Det är viktigt att mina inlägg kommer från en plats av glädje, kreativitet eller inspiration. Låter kanske pretto. Hur som haver, Schysst Va förespråkar Slow Blogging och jag har t o m skrivit ett litet Slow Blogging-manifest. Kommer ett inlägg om det snart!
Kanske kommer du för att se en bild på min katt när han sover, eller för att du är ute efter en ny ansiktsmask, sminktips eller för att lära dig mer om olika certfieringar inom rättvis handel. eller bara höra mitt rabbel. Oavsett är ni alla välkomna hit!

 

Frågor på det? Vill veta hur ni tänker och resonerar. Föredrar ni regelbundna och många inlägg eller färre inlägg med fokus på innehållet? Vad tilltalar dig mest? Dessa lite mer “jag-skriver-det-jag-har-på-hjärtat-inlägg eller mina skönhetsinlägg? Skriv gärna en kommentar och berätta vad vad du tycker! ☀︎

4 Comments

 • Jeanette

  Jag kan verkligen relatera till det skriver. Ibland måste man verkligen sätta sig ner och fundera vad som gör en glad eller forma om saker man har i sitt liv så allt får plats. Heja dig!!

  • Anna

   Vad skönt med någon som förstår! ♥︎ Det är så värdefullt att ibland bara ta ett steg bak och bara “vänta lite nu, vad håller jag på med?”. Och vilken härliga bilder du tar. Tack för att du kommenterade! (så att jag hittade dit!)

 • Rania {Rowan Tree}

  Jag tycker absolut att du ska blogga så som du själv känner för det. Skriv när lust och inspiration finns. Som bloggare tror man lätt att läsarna kommer sakna en eller bli besviken om man inte postar men de lever egna liv och följer en ofta via bloglovin eller RSS på annat sätt och de får en notifiering om när vi bloggat så jag säger kör på med slow blogging! Kvalitet före kvantitet, klyschigt men sant <3

  • Anna

   Jag vet! Jag bara märkte på mig själv hur mitt beteende förändrades när jag såg att jag hade ett besökrekord i veckan. Tänkte genast “NU Ska jag blogga massor o göra det här och det här och det här och det här…”
   Till jag bara NÄE.
   Istället gick jag offline i ett dygn och det var fantastiskt befriande. 😅

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: