Grön Skönhet,  Hudvård 101,  Mina rekommendationer

Skönhetsbubblare | Everyday Face Moisturizer från Terese&Soon

För ett tag sen fick jag ett paket med lite PR-prover från ett svenskt märke som heter Terese&Soon. Spännande tänkte jag då jag aldrig hört talas om märket förut – och att det var svenskt var extra spännande. Det svenska varumärket inom just ekologisk skönhet är ju Maria Åkerberg, och ibland kan det vara trevligt att höra om något annat. 

En annan svensk skönhetsfavorit är Karlstadsbaserade Sjöskin. Åh säger jag bara. Deras happy honey mask är en klass för sig. Håll utkik efter min recension!

Terese&Soon - Kapselgarderob för huden

Kapselgarderob för huden

Men tillbaka till Terese&Soon. Deras grej är mer eller mindre att ta fram en kapselgarderob fast för hudvård. De tar avstånd från långa och komplicerade hudvårdsrutiner som både kostar tid och pengar. Istället menar de att deras två produkter – ja, du läste rätt. 2 produkter – ska vara allt du behöver utan att kompromissa med sin ekolyx eller resultat. Skeptisk much?
Jag med.

…Tills jag testade deras everyday moisturizer. 

Oh my gaawd. 

Den perfekta ansiktskrämen från Terese&Soon

Den perfekta ansiktskrämen?

Everyday Face Moisturizer är en ansiktskräm som beskrivs som en multifunktionell dag- och nattkräm som ska passa alla, oavsett hudtyp, behov och ålder. Den sägs ha en renande och mjukgörande effekt med en doft av ekologisk bergamott, neroli, lemongrass och svarta vinbär. Själv skulle jag beskriva doften som SPA. Ja, krämen luktar spa på allra bästa tänkbara vis. Så fort jag tar en klick i handen så måste jag först andas in doften medan jag blundar. Hej aromaterapi deluxe. 

Utmaningen för mig när det kommer till att prova ny hudvård är att hitta återfuktande produkter som inte täpper igen min hud och ger mig nya finnar eller framhäver mina stora porer och hudtextur. Denna vita kräm sjunker snabbt in i huden och lämnar mig återfuktad utan att varken täppa igen huden, göra mig glansig eller torr efter några h. Det känns konstigt att erkänna att denna kräm mer eller mindre bör beskrivas som… perfekt. Funkar dessutom fint som primer under ditt smink. 

Så nej, det är inte konstigt att Skönhetsredaktörerna utsåg denna kräm som Årets bästa ekologisk dagkräm 2020 med motiveringen: ”Bra och omsorgsfull formulering som håller vad den lovar – att återfukta hela dagen”.

Förpackningen är smidig med pump och du kan lätt portionera ut den exakta mängd du behöver för just ditt ansikte. 

Priset? Fantastiska 285 kr. 

Sponsrad? Inte alls. Men I wish.

I paketet fick jag även hem deras andra produkt, deras everyday cleansing mousse. Den recensionen får jag återkomma med då jag inte börjat testa den än. Stay tuned for that! 

Har du hört talas om Terese&Soon? Och har du testat produkterna innan – eller är det bara jag som levt under en sten på sistone? Berätta!   ↓   ↓   ↓

3 Comments

 • Henrietta

  Oj vad spännande! Detta vill jag testa! Är väldigt intresserad av hudvård men blir skrämd av att det finns så mycket att välja mellan? Har dessutom inte den mest stabila ekonomin så detta med endast två produkter som dessutom är eko – wow!

  • Anna

   Eller hur! Supersmidigt, jag känner verkligen att jag klarar mig med denna som nattkräm och använder inte ens serum när jag kör med denna (vilket säger mycket om en skönhetsjunkie som jag skippar serum… 😅).
   Bara moisturizern i sig blir ju 3 produkter i 1 typ. Dag/nattkräm, serum och primer. Berätta om du bestämmer dig att testa, tycker alltid det är spännande att höra om produkterna passar fler än mig! 🌞

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: