Grön Skönhet

Serums in rotation

Som ni kanske vet (eller inte vet?) så är jag ett stort fan av serums. Läs mer om det här. Kort och gott så är det som en extra boost för din hud med vad-det-nu-är-du-vill-boosta-huden-med, vare sig om det är fukt, antioxidanter etc, etc.

Just nu håller jag på att rotera mellan dessa två serums, Weleda Evening Primrose Age Revitalising Concentrate och Evolve Organic Hyaluronic Serum 200mg. Båda innehåller 30 ml serum och båda har en smidig pipett som gör produkten mer användarvänlig. (Även om Evolve skriver på sin hemsida att de är i processen med att byta ut pipetten mot en pump).

 

Recension

Weleda Evening Primrose Age Revitalising Concentrate

Detta serum använder jag innan min nattkräm (Antipodes Manuka Pear Night Cream), men jag tycker att den har en något “mattande” effekt, så den kanske även funkar bara som en slags primer/oil control… Serumet absorberas snabbt in i huden och återfuktar fint i kombination med en dag/nattkräm. Ensam är inte stark när det kommer till dessa två serums. Alla Weledas produkter är certifierade av Natrue som är de som ställer högst krav på ekologisk/naturlig hudvård i Europa.  Serumet påstår sig stimulera och stärka hudens egen hudstruktur samt ge fasthet, spänst och återfuktning. Koncentratet innehåller nattljusolja som ska ge huden en intensiv fuktbehandling som verkar utslätande.

Serumet är lite mjölkigt och vitt och sjunker snabbt in i huden. Min hud har inte reagerat negativt men jag kan inte direkt se en omedelbar förbättring av huden (förväntar mig inte det heller). Men ändå. Jag vet att min hud älskar nattljusolja och är inte besviken på prestandan av denna produkt.  Men det finns EN anledning till varför jag inte kommer att köpa detta serum igen.

LUKTEN!

Serumet innehåller alkohol och eteriska oljor men det luktar så starkt som om du smörjde in dig med handsprit. No kidding. Och visst, vi kan debattera hur länge som helst om dessa ingredienser är farliga, onödiga eller kanske t o m nödvändiga i hudvård. Jag känner mig lite kluven med alkohol och eteriska oljor i hudvårdsprodukter, vissa produkter jag använt som innehåller alkohol har varit fullständigt uttorkande medan ingenting händer med andra. Detta serum torkar inte ut min hud, men det luktar alldeles för mycket alkohol för att jag ska vilja smörja in mig med det. Som sagt, lite som att smörja in sig med handsprit. 😅 Men om lukten inte hade varit så brutal hade jag säkert köpt denna produkt igen pga av att den är prisvärd och faktiskt helt okej. Hur som helst, Hanna skriver lite om alkohol i hudvård här.

Ingredienser: Vatten, alkohol, glycerin, aloe vera juice, olivolja, trollhassel destillat, nattljusolja, centella asiatica, läkemalva, karrageen, xanthan gummi, arginin (aminosyra), naturliga äkta eteriska oljor.

INGREDIENTS (INCI): Water (Aqua), Alcohol, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Olea Europaea (Olive) Oil Unsaponifi ables, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Distillate, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Pluke¬netia Volubilis Seed Oil, Cen¬tella Asiatica Flower/Leaf/ Stem Extract, Althaea Offi cinalis Root Extract, Carrageenan, Xanthan Gum, Arginine, Fragrance (Parfum)*, Limo¬nene*, Linalool*, Benzyl Ben¬zoate*, Benzyl Salicylate*, Geraniol*, Citral*, Farnesol*.
*from natural essential oils

 

 Evolve Organic Hyaluronic Serum 200mg

Detta serum har en genomskinlig gel-liknande konsistens som känns lite klibbig innan du arbetat in den i huden. Absorberas fint och lämnar ingen klibbig yta på huden. Jag kombinerar denna med min dagkräm från REN (Ultra Moisture Day Cream) och det är en toppenkombo. Har jag använt mig av lite för mycket AHA- eller retonoid-produkter så applicerar jag även detta serum på kvällen före nattkrämen. Funkar också fab!  99.30% (vadå 30?!) av serumet kommer från naturligt ursprung medan 24% av dessa är ekologiska. Allt är tillverkat för hand och småskaligt producerat med raw/superfood från växtriket. Det är även Cruelty Free och Veganskt.

Jag måste ändå säga att detta är en winner i mina ögon. Prisklassen, prestandan. Förpackningen. Ingen lukt. Bra konsistens. Jag kommer definitivt köpa igen!

Ingredients: Water (Aqua), Rosa Damascena (Rose) Water*, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Punica Granatum (Pomegranate) Fruit Extract*, Glycerin, Amorphophallus Konjac Root Powder, Sodium Hyaluronate, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Sodium Sodium Dehydroacetate. *ingredients from organic farming

 

Använder du serum i din hudvårdsrutin? Vilken kör du med? ↓

Glöm inte att jag följa mig på Instagram, Youtube och Bloglovin.

5 Comments

  • Anna

   Åh den har jag med testat och älskar! dock var denna billigare och jag vill försöka inkludera mer plånboksvänliga alternativ här 😀 Även om M Picauts serum inte är lika dyrt som vissa andra over priced serum som jag kanske pratat om… 🙈

   • Josefin

    Ja, usch Picaut är väldigt dyrt. Men älsk är älsk så jag får vackert punga ut 😬. Har testat Bare Minerals serum också, gillade inte det, kändes typ plastigt.
    Annars gillar jag Decleors essenser och typ avgudar deras Solaire Oil serum som jag använder på sommaren.

 • sandra

  Åh, måste bli bättre på att sätta mig in i vad min hud faktiskt behöver och vad alla grejer betyder 😛 Lyssnar på Kakans podcast och blir sugen på att klicka hem allt hon nämner men känns ju orimligt (framför allt för min plånbok) att ha typ 18 produkter… 😉

  • Anna

   Haha tell me about it! Jag tror det viktigaste är att lyssna på sin egen hud. Känner du att du saknar något eller det där lilla extra “oumffet” så kan serum vara ett fint komplement. Vissa kan komma undan med att bara tvätta ansiktet med tvål och vatten medan andra (läs jag) behöver iallafall 3 steg i hudvårdsrutinen… 🙈

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: