Grön Skönhet

Recension: Ekologisk parfym

Présence(s) de Bach no1

Elixirs & Co är ett franskt parfymmärke som tillverkar exklusiva och ekologiska parfymer. Varje flaska innehåller en exklusiv blandning av certifierade ekologiska blomessencer som förberetts enligt Dr Edward Bachs ursprungliga metod (Bachs blomstermedicin/blomelixir). Resultatet blir världens första parfym som baseras på Bachs blomelixir.

ekologisk parfym

Ekologisk parfym eller blomsterterapi?

Dr Edward Bach var en engelsk homeopat på 30-talet som menade att blommornas “energier” hade en helande kraft på människan. Hans metod gick ut på att utvinna energier från växtens blomma. Det gjorde han genom att placera en glasskål med källvatten fylld med nyutslagna blommor på marken där han hade plockat blommorna. Blommorna skulle täcka hela vattenytan i skålen. Sedan lät han skålen stå i solljus i minst 3 h när solen lyste som klarast. Sedan silade han bort blommorna. Kvar fanns “energierna från växten.”

Det finns 38 blomessenser där var och en sägs inverka på ett negativt känslomässigt tillstånd. Dessa är uppdelade i sju olika kategorier som osäkerhet, förtvivlan, rädsla, ensamhet, överkänslighet för inflytande av andra, misströstan och skuld. Genom att använda “rätt” blomessence så kan du då råda bot på ditt negativa känsliga tillstånd.

◇ ◇ ◇

Okej, jag vet vad ni tänker. This man is craaaazyyy.

När man forskat kring blomstermedicin har man inte riktigt hittat något stöd för de påstådda effekterna utöver ren placebo. Säga vad en vill om denna man. Hokus Pokus, placebo eller inte. Men han hade några vettiga ord som jag känner att jag ändå måste citera!

”Sjukdom är varken grymhet eller bestraffning det är ett verktyg som själen tillgriper för att få oss att uppmärksamma våra fel och brister. 

“Den största gåva Du kan ge någon, är att Du själv är lycklig och hoppfull. Då lyfter Du andra ur deras misströstan eller förtvivlan.”

Du kan inte ge något Du inte har.
Har Du inte kärlek, kan du inte ge kärlek.
Har Du inte trygghet, kan du inte förmedla trygghet.
Har Du inte kunskap, kan du inte förmedla kunskap.
Det handlar om att förstå sin egen del i det som händer. Det handlar om att allt utgår från det egna jaget. Det handlar om sitt förhållningssätt till sig själv. Det handlar om att ta sig själv på allvar, att inte slarva med sig själv. Som jag behandlar mig själv, blir jag behandlad av andra.

  • Ta ansvar för dig själv.
  • Ta ansvar för dina tankar.
  • Ta ansvar för ditt beteende.
  • Ta ansvar för vad du säger.

Jag tror verkligen att vi har mycket att lära oss av denna mannen, oavsett om en tror på “blommornas helande kraft” eller inte. För visst borde vi börja med oss själva först? Tror fler skulle må bra av att ta av sig den där ständiga offerkoftan och sluta skylla på allt som går fel i ens liv på andra (me included).

ekologisk parfym

Beskrivning av parfymen

Förpackning: Parfymen kommer i en mörk glasflaska med sprayfunktion. “Spray-misten” är fantastiskt lätt och behaglig och sprider ut doften på ett jämnt sätt.

Doft: Fräsch och blommig doft. Feminin men inte söt. Tycker doften luktar som att man är ren… haha. Doften håller hela dagen. + + +

“Terapeutiska förmågor”: Doftkomponenterna sägs framkalla en stark känsla av “inre försoning” liksom en positiv grundsyn av vad som omger dig. Framkallar även en känsla av inre försoning. Kort och gott ska denna parfym hjälpa dig att bli mer balanserad och harmonisk. (Kan ju inte skada att prova iallafall).

Negativt: Fattar inte vad företaget heter! Är det Elixirs & Co eller Les Fleur de Bach. Först trodde jag att namnet var Présence(s) de Bach och att doften var no1. Men det visade sig att Présence(s) de Bach var själva doftnamnet. Förvirrande!!

Inköpsställe: Här!

Vill du läsa mer om doftkompotten kan du göra det → här ←

Har du testat någon ekologisk parfym som du kan rekommendera? Berätta!

❖ Ps. Du har väl inte missat min andra eko-parfym recension? 

Glöm inte att jag följa mig på Instagram för mer vardagliga och regelbundna uppdateringar!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: