Yarok Schysst Va
Grön Skönhet,  One Brand Focus,  Recensioner

Recenserar Yarok Hair

Hej vänner, idag tänkte jag prata lite om ett hårvårdsmärke jag verkligen gillar. Nämligen Yarok Hair som grundades av hårgeniet Mordechai Alvow. Ärligt, hur häftigt namn är inte Mordechai? Tänker på någon skurk i någon actionfilm. Nåväl. Yarok betyder “grön” på hebreiska.Yarok

Jag älskar varumärken som anstränger sig lite mer och ser till att produkten inte bara är top notch utan också visar omsorg till människor, djur och miljön. Alla produkter från Yarok är 100% veganska och består av vitaminer, mineraler och eteriska oljor. Ämnen som alkohol, parabener och sulfater hittas inte i några produkter och allt är cruelty free. Yaaas. Dessutom blandas alla produkter för hand i Manhattan. De tar även socialt ansvar vilket borde vara mer regel än undantag bland företag idag. Deras mission är att hjälpa Ecuadors och Perus ursprungsbefolkning genom att skydda över 10 miljoner (!) hektar av Amazonas regnskog genom att sänka 3% av sin årliga vinst. Bra början!
Jag har testat fem produkter från Yarok; Feed Your Ends Leave-in Conditioner, Feed Your Shine Serum, Feed Your Moisture Shampoo, Feed Your Moisture Conditioner Masque och Feed Your Youth.

Yarok

Yarok Feed Your Ends Leave-in conditioner

Detta är ett Leave-in balsam och värmeskydd som funkar UTMÄRKT. Tynger varken ned håret eller gör håret fett. Tycker dessutom att mitt hår växt mycket snabbare sen jag började använda denna produkt, vilket var i april. Vet inte om jag inbillar mig… Men ja. Jag ser ju ett ovetenskapligt samband! Inga konstigheter här, du använder det efter duschen som ett leave-in-balsam eller som värmeskydd. Fungerar lika bra på blött och torrt hår.  I ca 2 månader har jag uteslutit balsam och enbart kört på denna produkt för att reda ut trasslet på huvudet. Fungerar utmärkt. Tänk på att inte spraya i hårbotten utan på hårlängerna/topparna. Om en önskar produkter som gör ens går glansigt så är inte detta rätt produkt.

Innehåll: Vitamin aqua (water), Simmondsia chinensis (jojoba) oil*, Olea europaea (olive) oil*, Vitis vinifera (grapeseed) oil*, Prunus armeniaca (apricot) oil*, Oenothera biennis (primrose) oil*, plant sourced kosher vegan xanthan gum & potassium sorbate**; organic essential oils of: Rosmarinus officinalis (rosemary) & Litsea cubeba (may chang)

Yarok Feed Your Shine Hair Serum

Dessa glansdroppar är (som du kanske hör på namnet) en produkt som är till för att ge håret mer glans och lyster. Perfekt för att ge håret det där lilla extra! Sägs även fungera som värmeskydd. Älskar dubbelverkande produkter. Applicerar bara 1 pump i hela håret, börjar längst ned vid topparna och arbetar mig uppåt. Tyvärr gillade jag inte alls denna produkt. Visst, håret blir väldigt glansigt MEN flötigt på en gång. Och som ni märker så saknas just Feed Your Shine Hair Serum på bilderna! Den låg nämligen gömd i min byrålåda pga jag inte vill använda den. Men det är en utmärkt produkt för dig som vill få flötigt hår snabbt! Just Sayin’.

Innehåll: Pure Sesamum indicum (sesame), Cocos nucifera (coconut), Chamaemelum nobile (Roman chamomile), Salvia sclarea (clary sage), Cedrus atlantica (atlas cedar) oil & Citrus aurantium var. amara (bitter orange) oils

Yarok Feed Your Moisture Shampoo:

Jag drogs till detta shampoo av den enkla anledningen att den innehåll svart tvål. JAG VET. Jag är så partisk. Men jag blev inte besviken. Shampot var riktigt bra och det löddrade! Hallelujah. Ni anar inte hur mycket jag saknar det där löddret bland rena shampon. Av någon anledning känns det som att håret blir liite renare och ja, löddret är bara en personlig preferens. Okej, det löddrade inte som ett SLS-shampoo men det löddrade. Men blev håret verkligen återfuktat? Ingen aning. Märkte faktiskt ingen direkt skillnad tyvärr.

Innehåll: Aqua (Vitamin Infused Water), Cocos nucifera (Saponified Coconut), Fair Trade Organic African Black Soap, Argania spinosa L. (Argan oil), Organic oils of Cannabis sativa (Hemp Seed), Simmondsia chinensis (Jojoba), Vitis vinifera (Grape Seed), Prunus armeniaca (Apricot) Kernel, Oenothera biennis (Evening Primrose); Achillea millefolium (Organic Yarrow), Organic Guar Gum [aka guaran], Organic herbal extracts of: Rosmarinus officinalis (Rosemary), Arctium lappa (Burdock), Equisetum hyemale (Horsetail), Salvia officinalis (Sage), Origanum vulgare (Oregano), Thymus vulgaris (Thyme), Lavandula angustifolia (Lavender), Mentha piperita (Peppermint), Hydrastis canadensis (Goldenseal), Cinnamomum zeylanicum (Cinnamon), Citrus limonum (Lemon) Peel; Plant-Sourced Kosher Vegan Xanthan Gum and/or Manihot esculenta (Organic yuca starch) and Potassium Sorbate; may contain Elaeis Guineensis (Palm Kernel) extract, Limnanthes alba (meadowfoam seed oil) and acetic acid (vinegar); Organic essential oils of Citrus sinensis (Sweet Orange), Citrus aurantium var. amara (Bitter Orange), Cananga odorata (Ylang Ylang)

Yarok Feed Your Moisture Conditioner Masque

Ah som jag älskar denna mask. Den håller vad den lovar! Dock så kände jag att jag behövde använda ganska mycket produkt för att bearbeta mitt hår… Har du kort eller tunt/fint hår kanske denna burk räcker längre men för mig tog den slut efter ca 2-3 veckor.  Hur som, du applicerar masken i handdukstorkat hår och låter verka i 5-10 min. Jag brukar fingerkamma håret och sedan sätter jag på mig en duschmössa medan jag exfolierar och tvättar kroppen. Hade burken varit dubbelt så stor hade jag köpt denna igen på en gång. Men i o m priset och den lilla, lilla burken så är det långt ifrån lönsamt för mig och tjocka hår. Men. vill. ha. denna. ändå. 
Kuriosa: produkten ser ut och känns som senap.

Innehåll: Pure Vitalized Water, Organic Virgin de Cocos Nucifera (Coco) Crème, Wild Harvested Ascophyllum (Seaweed) Extract, Organic Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Gel, Organic Avena Sativa (Common Oats), Ecocert Sorbitan Olivate, Organic Herbal Oil Infusions Tussilago Farfara (Coltsfoot), Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Extract, Equisetum Arvense (Horsetail) Extract, Urtica Dioica (Nettle), Rosa Aff. Rubiginosa (Rosehips), Organic Calendula Officinalis (Marigold), Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn), Organic and Wildcrafted Essential Oils of Rosa Damascene (Rose),Santalum Album (Sandalwood), Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract, Cedrus Atlantica (Cedar Atlas), Salvia Officinalis (Sage), Organic Rosmarinus Officinalis (Rosemary), Citrus Paradise (Grapefruit) Seed Extract

Feed Your Youth Hair & Scalp Serum

Detta är ett hårserum som ska ge alla hårtyper “nytt liv”. Åtminstone är det det Yarok påstår. Ärligt talat märker jag ingen jättestor skillnad MEN det är nog mest för att jag inte använt denna produkt regelbundet. Har helt enkelt inte lockats av att använda den i min hårrutin, mest för att du måste vänta i 10 minuter medan produkten verkar, sedan skölja av. Jag är en sån där människa som “bara vill bli klar” med håret. Pratar vi hudvård kan jag ta evigheter, men med håret har jag inget tålamod. Serumet är proppad med vitaminer och antioxidanter som ska hjälpa och stärka håret och din hårbotten. För en extra boost kan du tillföra värme när du väntar dessa 10 minuter. Exempelvis om du ska basta.

Pure Persea gratissima (avocado), Prunus armeniaca (apricot) kernel, Cananga odorata var. genuina (ylang ylang), Achillea millefolium (yarrow) oil, Citrus aurantium var. dulcis (orange blossom) oil & Citrus aurantium var. amara (bitter orange) oils.

Yarok

Jag vill fortfarande testa deras andra produkter, bland annat dessa tre. Torrshampot fick jag av Emmi när jag var i Stockholm så nu är jag sjukt pepp på att se om detta kan funka för mig!

Har ni provat något från Yarok Hair? Personligen känner jag mig väldigt nöjd/positivt överraskad av produkterna! Tycker verkligen ni ska prova om ni inte har det redan! 

Glöm inte att jag följa mig på Instagram för mer vardagliga och regelbundna uppdateringar!

8 Comments

 • Emmi

  Meh, jag spelade precis in en recension igår på Yarok haha! Håller med om alla (Feed Your Ends är amaze!) förutom schampot, dock har ju jag extreeemt svår hårbotten som inte gillar något 🙁

 • Rania {Rowan Tree}

  Åh Yarok, deras förpackningar är så fina tycker jag! Fick hem Feed Your Ends Leave-in conditioner idag är sjukt pepp på att börja använda den regelbundet, och det du skriver om den känns ju lovande då mitt mission i år är att ta hand om håret och få det att växa fort fort fort. Blir ju sugen på lite av deras andra grejer också dock…

  Hoppas du återkommer med vad du tyckte om dina tre nya produkter från dem!

 • Pernilla Jansdotter

  Jag älskar också Feed your ends spraybalsam! Känns vårdande utan att tynga ner. Även Feed your volume shampoo är en favorit och jag upplever mer volym (jag har typiskt tunt och rakt skandinaviskt hår). Extra plus för att produkterna finns i resestorlek då jag helgpendlar en hel del.

  • Anna

   Åh, kul att höra att det fungerar för din hårtyp. Önskar att jag kunde få lite mer volym men mitt hår är så tjockt och tungt att det är få grejer som lyckas. Knappt att konventionell mousse klarar det jobbet 😣

 • Henrietta

  Jag köpte Feed your ends leave-in balsamet efter att jag läst det här inlägget och ville bara meddela att jag älskar det! Har världens tunnaste hårstrån som blir till något dreadsliknande varje gång jag duschar oavsett hur mycket balsam jag kletar in. Men det här leave-in balsamet funkar! Behöver inte känna att jag sliter av femtio procent av håret varje gång jag ska borsta det + luktar otroligt gott! Så tusen tack för tipset!

  • Anna

   Ah vad KUL att du gillar! Man blir ju lite orolig när man ger recensioner, för det är ju bara vad jag tycker och alla är ju så olika. Men jag blir skitglad för att du gillade produkten, det är en av mina holy grails! ❤️

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: