Grön Skönhet

Pressfrukost; Loelle & Sara Nomberg

Loelle

De flesta av er kanske känner till Loelle pga deras Arganolja eller rosenmisten som jag alltid tjatar om. Ärligt talat. Den är fantastisk för sitt pris – try it! Men det är inte enbart därför jag väljer att stötta företaget (ja, ibland väljer jag om jag vill stötta ett företag eller inte = konsumentmakt). Deras produkter har fantastiskt hög kvalitet för ett pris som inte gör en ruinerad och de köper in ingredienserna till produkterna direkt från ett kvinnokooperativ i Marocko. Kooperativet är ECO-certifierade av ECOCERT och USDA. Det bästa av allt är att det inte finns några mellanhänder vilket gör att försäljningen direkt gynnar dessa kvinnor som tillverkar oljorna etc. YAAZ. Alla som känner mig vet att mitt hjärta klappar för sociala projekt och en rättvis handel. Så inte nog med att Loelle har fantastiska produkter i sitt sortiment, deras vision är värd all stöttning.

Sara Nomberg

är ekologisk hudvårdsterapeut och näringsfysiolog aka ekologiskt skönhetsexpert. Hon har bl.a. arbetat som huvudlärare på Axelssons inom ekologisk hudvård och varit föreläsare inom ekohudvård för Naturskyddsföreningen. Hon har även tagit fram sin alldeles egna hudvårdsserie Organics by Sara som jag sett poppa upp på sociala medier. Handen på hjärtat. Jag hade aldrig testat hennes produkter tidigare av den simpla anledningen… förpackningen. JAG VET. Det låter urlöjligt. Men jag kunde inte för allt i världen fatta varför ett ansiktsvatten skulle vara i en pumpförpackning samt att ja. Det såg lite mossigt ut… Tycker det är otroligt viktigt att tvätta bort den här mossiga stämpeln inom just ekohudvård. Hur som helst, det kanske låter hemskt att jag dissade ett märke pga dess förpackning, men det var helt enkelt andra produkter som lockade mer!

Fram tills nu.

I tisdags bjöd Loelle och Sara Nomberg in till pressfrukost i Stockholm för att berätta mer om sina nylanseringar. Produkten som Loelle tagit fram tillsammans med Sara är inte bara fantastisk utan på riktigt golden. Ser ni förpackningen?! *emoji med hjärtögon*.

Tre nya produkter lanseras; 
→ Face Serum
→ Face Oil
→ Hair Oil

Den gemensamma nämnaren i alla dessa tre är ingrediensen Barbara Fig Seed Oil / kaktusfikonfröolja. Phu! Lång mening. Kaktusfikonfröoljan kommer från växten Kaktusfikon, en 3-6 meter hög växt som producerar taggiga frukter. Arten växer vilt i Marocko men kan även hittas i Mexiko. I den taggiga frukten finns det små hårda kärnor och det är av dessa man utvinner oljan ifrån. Det krävs ca ett ton (!) för att få fram 1 liter kallpressad olja.

Dock är dessa små kärnor otroligt näringsrika vilket förklarar varför oljan är så eftertraktad trots sitt pris och tidskrävande framställning! Genom att oljan är kallpressad bevarar man de näringsrika ämnena.  ☀︎☀︎☀︎

Face Serumet är den enda produkten i Barbary Fig-serien som består av 100% kaktusfikonfröolja. Alla ni därute som precis som jag rynkat på näsan för oljor och dragits mer åt serumhållet titta hit! Face Serumet är verkligen som ett ansiktserum (trots att det är 100% olja). Det KÄNNS Som ett serum och sjunker in i huden som ett serum. Har aldrig varit med om något liknande faktiskt.

Ljuvlig och användarvänlig pipett.

Kaktusfikonfröolja är proppad med bl.a. linolsyra (hjälper mot acne), polyfenoler (fin-fina antioxidanter), linolsyra (antiinflamatorisaka egenskaper) samt Steroider (fuktgivande) vilket gör denna produkt till en riktig skinfood. Är skitpeppad på denna och vi fick klämma och känna på den på frukosten.

Face Oil är nästa produkt i rangen och består av Loelles Arganolja blandat med Kaktusfikonfröoljan. Vi fick denna i goodiebagen och jag kommer försöka lista ut hur jag ska jobba med denna. Föredrar som sagt serum över oljan och denna känns som en olja tillskillnad från Face Serumet.

Sist men inte minst lanserar de en hårolja som är den enda produkten som är parfymerad (på naturligt sätt så klart). Denna kändes exakt som silikondroppar! Dock berättade de under frukosten att oljan främst funkade för skandinaviskt hår och jag med mitt tjocka Paraguanska ruffs kände mig något besviken. Men kanske provar denna ändå? Elsa köpte denna på frukosten så kanske norpar lite av henne.

Självklart går det inte att ta fram kameran utan att Cocos vill vara med på ett hörn. 🙄

Produkterna lanseras IDAG på Saras och Loelles hemsida samt hos utvalda återförsäljare i landet.

Sara Nomberg & Dominique från Loelle.

Sist men inte minst så måste jag bara skriva att jag blev så glad när jag blev bjuden till pressfrukosten. För vissa bloggare är det en självklarhet och lite av en vardag att det trillar in pressinbjudningar men inte för mig. Är otroligt glad, stolt och ödmjuk att jag blir bjuden. Framförallt när jag kanske väljer att ta en lite mer “långsam” approach till hela det här bloggandet. Så tack för att jag fick komma! Det var så himla fint att få prata med Sara, få tips och tricks samt att träffa Dominique. Ödmjuka entreprenörer är liksom 😍😍😍 what’s not to like. Och ni ska ha en eloge som lyckats ta fram en förpackning som matchar det fantastiska innehållet! Sånt gillar ju jag.

Nåväl. Enough. Tack fina ni för att ni läser, kommenterar och gör det möjligt för mig att åka iväg på ett sån här äventyr. ♥︎

 

Glöm inte att jag följa mig på Instagram, Youtube och Bloglovin.

 

 

 

6 Comments

 • Rania {Rowan Tree}

  Åh vad kul med en pressfrukost med så bra personer och produkter! Har varit i Marocko och sett de där kåktusfikon-vad de nu heter (haha) och även varit på ett ställe där de odlade mycket örter och kvinnor satt och arbetade med att göra arganolja och en hel del andra produkter. Serumet låter ju helt klart spännande, jag som försöker göra allt jag kan för att få bukt på min hy nu.

  Och jag håller med dig, utseendet på en produkt och dess förpackning är oerhört viktigt! Speciellt idag när många arbetar med influencer marketing och gärna fotograferar produkter / mvh influencer-fotografen haha 😛

  • Anna

   åh vad avis jag blir nu! Vill så gärna besöka Marocko. Eller hur, influencernörderiet “det måste va snyggt på bild #fotovänligt!” 😂 man blir ju även mer pepp då.

 • Kasia

  Vilket fint inlägg! Så väl skrivet och vackra bilder. Riktigt intressant att läsa. Jag har väntat med spänning på lanseringen av dessa produkter och uppdaterar hela tiden idag Loelles hemsida 🙂 Så du har redan klickat hem en av dessa godingar, varifrån?

  Förresten, har du läst intervjun med Dominique på Naturligtsnygg.se? Så intressant att läsa om företag med själ!

  • Anna

   Jag skrev inlägget igår och tänkte klicka hem produkterna på hemsidan idag, eftersom att de sa att de skulle släppas idag. Men ingenting har kommit upp på hemsidan och jag uppdaterar sajten HELA tiden. Förstår ingenting! Så jag tog bort den meningen att jag redan klickat hem det för det har jag ju inte. Förstår faktiskt inte, om de ska lanseras idag så borde de ju finnas uppe på hemsidorna 🙄 Hur som, så fort jag hittar dom på sajten ska jag köpa face serumet! Det var fantastiskt. Och ja, jag läste intervjun! Så himla bra skrivet! kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: