Parfymfri hudvårdsrutin
Grön Skönhet,  Hudvård 101

Parfymfri hudvårdsrutin från Estelle & Thild

Som nybliven förälder får man info om att tvätta allt med parfymfritt tvättmedel exempelvis. Hur är det med ens hudvård, bör den också va parfymfri?

Det pratas det ju inget om. Det “nämns” att bebis bör ha produkter anpassad för känslig hud, men hur är det med baby mama? Borde inte hon använda sig av en parfymfri hudvårdsrutin? Eller ska hon fortsätta smörja in sig med kemikalier? Eller om hon, precis som jag, väljer att gå “the little more natural route” med ekologiska och naturliga produkter, men som är långt ifrån parfymfria… ja, vad är det som gäller?

Who knows.

Cocos inspekterar produkterna för att se om de verkligen är de verkligen är parfymfria

Testar en parfymfri hudvårdsrutin

Även om jag är väldigt nöjd med min nuvarande hudvårdsrutin så är jag ändå pepp på att testa Estelle & Thilds hudvårdsserie som är anpassad för just känslig hud. Nu har jag väl inte direkt känsligt hud men det ska bli spännande att testa en helt parfymfri hudvårdsserie – serum, dag- och nattkräm, ögonkräm, olja etc., och verkligen dedikera mig till ett och samma märke för att se vilken effekt det har på min hud. Och eftersom att jag antar att jag kommer att snutta bebis 24/7 så kan en ju inbilla sig att det borde va lämpligt att använda parfymfri hudvård precis som parfymfritt tvättmedel.

Eller så har jag bara en väldigt bra ursäkt för att testa en ny hudvårdsserie 🙃

Älskar produkter med snygga och användarvänliga förpackningar. Extra plus med lite rolig copy.

Så fort jag kläckt ur mig bebis kommer jag att ta ett litet break från min nuvarande huvdårdsrutin – även om jag älskar det “system” jag byggt upp för tillfället – för att testa på dessa produkter från Estelle & Thild. Jag hoppas såklart att denna serie ska göra underverk för min hud samtidigt som att den är bra för bebis. Men jag kan ändå inte låta bli att dras med fördomen att “sensitive”-produkter inte är lika “effektiva”. Hoppas såklart att jag har fel. Men jag får återkomma! Jag vet bara att min hud behöver starka grejer för att inte balla ur. Hoppas som sagt att dessa produkter är effektiva trots sin sensitive-stämpel!

Har du någonsin reflekterat över det här med att använda en parfymfri hudvårdsrutin som nybliven mama?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: