Livstil,  Personligt

One Little Word 2017

Hörrni, har ni hört talat om fenomenet One Little Word? Det går ut på att du ska komma fram till ett ord, ett s k One Little Word som ska bli som en slags ledstjärna för året som ligger framför.

Jag minns att jag läste om detta på Sandras blogg förra året. När hon nu skrev om sitt nya ord för 2017 blev jag motiverad att tänka på vad mitt ord för 2017 skulle bli. Det är första gången jag provar på en grej som detta, så det ska bli spännande att se om det har gjort någon skillnad när 2017 lider mot sitt slut.  Jag tänker att mitt one little word är ett perfekt verktyg att fokusera på när livet känns kaotiskt eller när jag känner mig vilsen. Är ni redo?

Mitt ord för 2017 är Prioritera

Det handlar både om hur jag väljer att lägga upp min vardag och arbetet med Stil & Ansvar, men även vilka jag väljer att spendera tid med.

Det handlar om att prioritera det som är viktigt och givande för mig. 

Jag vägrar att drunkna i högar av to do’s och stress. Jag vägrar att känna mig otillräcklig. Att prioritera innebär att stänga av jobbmailen efter arbetstid, att ta mig tid att laga hemlagad mat, att ta en promenad. Det handlar också om att prioritera vad jag väljer att ta åt mig av när det kommer till vad folk tycker och tänker om mig, min blogg och företaget. Är det konstruktivt? Då ska jag ta till mig det. Är det bara nonsens så ska jag också behandla det som nonsens.

2016 var året jag glömde allt vad prioritera heter och jag tror verkligen jag hade behövt ett ledord som detta när allt blev för mycket.

Jag har listat upp några meningar i min Bullet Journal som ska få guida mig under året.

Prioritera

✎ Jag måste inte göra allt
✎ Jag måste inte köpa allt jag ser på sociala medier
✎ Våga tacka nej till saker som inte ger mig energi
✎ Våga tacka ja till mer som i slutändan ger mig energi
✎ Umgås med personer som vill se mig lyckas och som gör mig till en bättre människa

Nu är året nästan slut och jag är verkligen redo att möta 2017 med ett helt annat förhållningssätt till livet. Och jag är så pepp att ta tag i mig själv och prioritera bättre. Har du ett ord du tänker bära med dig genom året?

Gott nytt år kära vänner!

 

3 Comments

  • made by mary

    Vad härligt att du också kör på “one little word” och jag förstår precis hur du tänker med ordet “prioritera”.

    Själv valde jag Hälsa <3. Det ska få genomsyra allt från kropp, själ, jobb, relationer och fokus. Längtar nästan efter att få implementera och ha det som ledord i varje aspekt av mitt liv.

    • Anna

      Hälsa ja! Det låter sunt. Det finns ständigt i bakhuvudet, och nej, det behöver inte ALLTID handla om just träning utan precis som du säger, om relationer, själen etc. Tycker det låter som ett väldigt bra ord! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: