Livstil,  Personligt,  Slow Fashion

Nytt år – nya rutiner

planeraHej vänner!

Hoppas att ni har haft en härlig jul, nyår, ledighet, etc etc. Jag älskar egentligen nyår. Eller inte nyår per se utan att få börja om. Nytt år – nya rutiner liksom. Många är anti nyårslöften men personligen tycker jag det är himla kul att planera och få “börja om”. Visst har man möjligheten att börja om när man vill, det är ingen som säger att en måste börja om 1 januari. Men det är ändå något speciellt kring det. Sedan följer jag absolut inte mina nyårslöften slaviskt, ibland inte alls… (true story) men bara känslan att sitta där dagarna innan och fundera, tänka, reflektera kring året som gått och vad som komma skall är himla mysigt tycker jag.

Personligen tog jag tjuren vid hornen och strukturerade upp min ekonomi genom att luskolla alla utgifter från året. Så år 2016 ska jag alltså känna att jag har full kontroll på intäkterna och utgifterna. Man kan väl sammanfatta mitt ekonomiska år 2015 att jag inte hade så värst mycket koll på utgifterna. Det ska det bli ändring på!

Sedan insåg jag att jag fokuserat på fel saker under året som gått, det vill säga fullständigt glömt bort/inte hunnit/nedprioriterat att träffa mina vänner pga trötthet och stress. Jag vill inte vara den som är den, som aldrig hör av sig eller dyker upp.

Detsamma gäller mitt hem, jag insåg att vi inte har haft några middagar eller vänner på besök (ytterst få!) och det var väl inte riktigt det jag visualiserade… att mitt hem skulle vara stängt. Mycket har berott på att lägenheten har varit stökig vilket innebär en alldeles för trött Anna för att städa för att orka ha gäster. Asch det är väl ingenting med lite damm? Eh jo. Jag själv tycker det är ganska jobbigt och kan inte riktigt slappna av om det inte åtminstone är en ren diskbänk i köket. Önskar att David kände likadant… men han kan ju lämna disken i en vecka… Nåväl. För att komma runt detta så ska jag försöka strukturera upp lite rutiner här hemma (jag bara hör David ropa “DOMDERA” nu…) men ett rent hem = harmonisk Anna = bäst för oss båda 😉
Nu sitter städlistan på kylskåpet och vi får väl se hur det går!

2016 är också året då jag tar klivet och blir egen företagare. Lansering sker någon gång i vår och jag är pepp pepp pepp! Tack Johanna,  för du sa faktiskt något som verkligen fick mig att ta klivet! Nämligen “vi bor i ett land där vi faktiskt har möjligheten att starta eget och göra det vi vill. Då är det banne mig vår skyldighet att göra så!” – AMEN SISTAH. Jag gör det. Jag fick chansen och jag tog den. Ingen spoiler eller så men Pernilla och Johanna har självklart inspirerat mig att framförallt VÅGA göra detta genom att dom själva gör det. ❤︎  Och ja, det är självklart läskigt och jag har tackat nej till arbetsintervjuer för att satsa helhjärtat på detta. Ih! Fortsättning följer alltså.

Självklart bör jag röra på mig mer än vad jag gjorde 2016. Framförallt börja cykla. 🚲

Och sist men inte minst så ska fortsätta min resa till en mer hållbar och etisk vardag. Jag är framförallt “on a mission” för att förvandla min garderob till en slags kapselgarderob med hållbara och etiska plagg. Kläder som inte används längre kommer att skänkas, bytas på klädbytaredagar, säljas etc etc. Även detta förtjänar en fortsättning följer.

Okej, en sammanfattning nu då.

2016 kommer innebära;

✼ att jag kommer ha kontroll över min ekonomi
✼ är en bra vän…
✼ … som har ett öppet hem
✼ eller rättare sagt, ett rent hem pga planering och goda rutiner 😉
✼ blir en #Girlboss
✼ förbättrar min kondition
✼ börja bygga min etiska och hållbara kapselgarderob

Så där ja! Inte så pjåkiga “nyårslöften” va? Självklart har jag formulerat om allt detta på ett SMART (smartmetoden)-sätt i min kalender och jag tror att det kan bli riktigt lyckat. Vi får se i december 2016 när året ska utvärderas 😉 Nu känns det bra iallafall.

Hur resonerar ni kring nyårslöften och allt som hör till? Let me know down below ▾

 

 

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: