Livstil,  Personligt

Ny kategori: Söndagsdokumentären

Jag älskar dokumentärer och tänkte starta en ny kategori här på bloggen, nämligen ‘söndagsdokumentären’. Hur låter det? Först ut är….

OMG GMO

omggmo

OMG GMO är en amerikansk dokumentärfilm från 2013 av och med Jeremy Seifert. Det berör en orolig trebarnspappa som helt enkelt börjar ifrågasätta vad det är vi stoppar i våra kroppar och matar våra barn med. Vad är egentligen genmodifierade organismer? Varför är det noll transparens bland storföretagen? Forskningen som finns ute som påstår att det är “safe” men man vägrar släppa rådatan (dessutom är det storföretagen som sponsrar forskningen vilket i sig borde säga en del). Jeremy reser land och rike i jakt på svar på denna svåra fråga; vad är GMO? Är det farligt/ofarligt?

Säga vad man vill om Jeremy och hur besatt han är kring dessa frågor, hur han för försöker ‘varna’ sina barn etc, men han berör ett ämne som verkligen måste hamna längre upp på agendan.

Personligen är jag för ekologiskt för att undvika gifter i min kropp, men det finns även ett mycket större, mindre egocentrerat perspektiv som han belyser. GMO är inte naturligt. Vi meckar med moder jord. Vi vet inte vad som kommer hända i framtiden och det är inte långsiktigt hållbart. Dessutom kan man inte ta patent på naturen. Vilka tror vi att vi är? Gud? Jag tycker det är sjukt. Och till alla er som säger att ekologiskt är marknadsföringsjippo… se denna dokumentär. Vad är inte ett marknadsföringsjippo egentligen? 

Dokumentären finns att se på Netflix och är väl värd tiden. En lagom söndagsdokumentär. Ni kan även läsa mer om dokumentären här.

Alla borde se denna dokumentär och sedan ta ett beslut huruvida man ställer sig till GMO-mat.
Har ni sett dokumentären? Vad tycker ni?

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: