Livstil,  Personligt

När kärleken slocknar

Detta inlägg är inte sponsrat då jag inte får någon ekonomisk ersättning av mig själv, men det handlar om mitt företag. En kan väl säga att det är ett samarbete med mig & Stil & Ansvar.
Här om dagen kikade ☀︎ fram och ljuset blev magiskt. Det var fint.

Att driva företag är som ett förhållande. Du investerar otroligt mycket av dig själv – tid, engagemang… pengar. I början är du hög på känslan, varenda litet beslut pirrar i magen. Du ser fram emot saker. Du har stora drömmar och visioner. Du visualiserar hur det kommer att vara i framtiden etc, etc. Och som vilket förhållande som helst så kommer du att gå igenom stunder av fullständig kärlek och harmoni, till ren och skär ångest och “är det här verkligen rätt”-tankar. Toppar och dalar med andra ord.

“If you want to be successfull, prepare to be doubted and tested.”

Du kan tro på dig själv, på din vision och din förmåga att blåsa liv i din dröm. Men om människor i din omgivning, branschfolk eller andra “påverkare” ständigt motarbetar dig tappar du tillslut orken, lusten och viljan att tuffa på. Åtminstone gör jag det. Eller ja,  det är en splittrad känsla. Å ena sidan vill jag bara lägga ned för att jag inte orkar stånga mig blodig, å andra sidan blir jag så fruktanstvärd, fruktansvärt förbannad att andra ska ha så mycket att säga till om, om min framtid och min dröm. Vilka tror ni att ni är?

Vi fick ett himla tråkigt besked förra veckan. Det har tagit mig ett par dagar att processa allt. Men många av mina drömmar och visioner slogs till spillror för att en man (ja, en man i maktposition) inte förstod vår vision.

Ska inte gå in på för mycket detaljer. Men jag är så fruktansvärt trött på män som ska diktera vad som gör en till en framgångsrik entreprenör, en entreprenör värd att investera i. Du ska bl.a. köpa in allt från Kina (påslagen är fantastiska!!) och inte ha ett fysiskt lager (gäller att minimera dina egna kostnader).

Men låt mig berätta varför vi inte arbetar så!

1. Vi tror på en rättvis handel. Vi värdesätter och respekterar producenternas hantverk och vill betala dom vad de förtjänar för nedlagt arbete.

2. Att inte ha ett fysiskt lager utan leverera produkterna från leverantörernas hemland innebär att de alltid ska ha produkten hemma. Det funkar oftast om det är en produkt som massproduceras. Våra produkter, hela vårt koncept, går ut på att inte stödja massproduktion utan hantverk, slow fashion, och en rättvis produktion. Massproduktion i Kina känns verkligen inte relevant för oss. Väskorna från Lovia måste förbeställas flera månader i förväg då de arbetar med spill från modeindustrin, det gäller att hitta tillräckligt med material för att kunna tillverka väskan. Eko-lädret från O My Bag tar ca 2 månader att framställa. Nej, att ha ett lager någon annanstans funkar inte.

Det suger musten ur en att ständigt behöva förklara sig, nästan ursäkta sig, för att en tror på konsumentmakt och att göra skillnad snarare än att tjäna pengar och bli framgångsrik. Jag menar, definiera framgång! Framgång för mig är att kunna göra något gott för någon annan. Sedan ska jag inte ljuga att jag längtar ihjäl mig tills den dag då Stil & Ansvar går så bra att jag faktiskt kan ta ut en riktig lön.

Jag kan verkligen inte förstå att det ska vara så svårt att förstå.

“Don’t give up for those who don’t get it, keep fighting for those who do.”

Tror du också på att vi måste förändra vår konsumtion? Värdesätter du kvalitet före kvantitet? Förespråkar du Slow Fashion och en rättvis produktion? Ha då stilochansvar.com i åtanke när du ska köpa en ny väska. Kanske känner du någon som önskar sig en väska eller ska köpa en väska snart, tipsa då gärna om oss! Och om det faller utanför din budget så kan du visa ditt stöd genom att följa oss på Instagram eller Facebook.

Jag uppskattar verkligen allt stöd, inte bara för min egen skull att jag får fortsätta jobba med det jag älskar. Men också se hur er konsumtion faktiskt kan göra skillnad. Det är mäktigt. Även om finansgubbarna inte fattar vad jag pratar om.

 

8 Comments

 • JohannaN

  Äh skit i gubbarna! De har ingen aning! Men ja, hej hej! Vet exakt vad du menar ang att stånga sig blodig i dessa sammanhang. Om det hjälper något vill jag bara tips om något som har funkat för mig: se till att omge dig med människor som bekräftar dig och din idé. Då får du energi och kan fokusera på att lägga sin kraft på allt annat som suger musten ur en!
  KRAM!

  • Anna

   Jo, jag är nog ganska noga med vilka jag “orkar” omge mig med, men det uppstår ganska ofta situationer där jag inte kan undgå vissa människor 🙄. Det är väl mest det som är frustrerande. Problemet är att många gillar “idén” men att gå the extra mile är liksom inte aktuellt. Tyvärr. Det jag lägger mycket fokus på nu är att lyssna på mig själv och på min intuition. Tack för peppen Johanna! Vill så gärna komma förbi snart och bara fyllas med inspiration ♥︎
   kram!

 • Emmi

  Fina Anna, jag önskar verkligen all lycka till Stil & Ansvar och hoppas att ni kommer förbi de där gubbarna! Stöttar på alla vis jag kan! Kram! ❤❤

 • Linn

  Jag vet precis vad du menar! Både när det gäller gubbar som inte fattar och alla möjliga andra som inte heller riktigt verkar fatta några gånger. Jag har haft mitt företag i tre år nu och ibland får jag fortfarande mail från välmenande bekanta som “har hittat ett jobb som hade passat dig perfekt”. Och jag blir så trött, för jag har ju redan drömjobbet. Hoppas verkligen att du också orkar kämpa vidare!

  • Anna

   Då inspirerande att höra att du fortfarande kör ditt eget race och hunnit fira 3 år som företagare! HEJA! Men visst är det irriterande när det framförallt är “VÄLMENADE” kommentarer från folk i ens omgivning. Det är nog det som gör mig mest frustrerad. Men jag kämpar på och är så tacksam för alla som hejar och tror på mig ♥︎

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: