Personligt

Mitt Slow Blogging-manifest

I ett bloggklimat där du behöver skriva SEO-fokuserade inlägg, uppdatera ofta och med värdeskapande innehåll (som om allt annat inte räckte!) så vill jag istället fokusera på att sakta ned. Aka Slow Blogging.

Idag drunknar vi i information, både bra som dålig. Sociala Medier har skapat ett landskap av perfektion där jakten efter likes och engagemang får oss att slå knut på oss själva. Till vilket pris? Jag saknar den tid då en bloggade för att en ville, för att dela något särskilt – tips, tankar, när bloggandet fortfarande var effortless. Och inte på grund av någon dold agenda. Har snubblat på så kallade Slow Blogging-manifest och gillade verkligen konceptet. Här är några av mina punkter!

 

Mitt Slow Blogging Manifest 2017:

▻ Jag vill blogga för att jag har något på hjärtat och för att dela något himla bra med er.

▻ Jag ska inte stressa fram inlägg på bekostnad av mitt eget engagemang eller inläggets kvalitet.

▻ Jag tänker inte låsa mig vid algoritmer eller slå knut på mig själv för att skriva det perfekta inlägget utan istället skriva från hjärtat.

▻ Jag överlever om jag inte uppdaterar regelbundet – kvalitet före kvantitet.

▻ Mindre ‘gräset är grönare på andra sidan’-tänk, istället ‘jag gillar ditt gräs men jag gillar även mitt gräs’-tänk.

▻ Se bloggen som något professionellt minus bloggkarriärhets. Aint nobody got time for that. Take it slow…

Älskar en lång frukost och att skrolla igenom mina älsklingsbloggar. När läser du bloggar?

Så med det sagt kära vänner så hoppas jag att ni fortfarande vill hänga här på Schysst Va, trots att jag uppdaterar “mer sällan än vad som behövs för att lyckas inom blogosfären”.
Ärligt talat, det har aldrig känts så bra som nu att blogga! Helt på mina villkor och med er, de allra bästa läsarna i världen. ♥︎

 

Ps. Vill ni ha dagliga uppdateringar från mig så är jag väldigt aktiv på Insta Stories men jag varnar er, det är väldigt mycket hund- och kattuppdateringar….
min instagram hittar ni här → Schysst_va

17 Comments

 • Henrietta

  Vilket himla klokt och sunt förhållningssätt till bloggande. Jag kommer fortsätta hänga här! Tycker nästan att det kan bli lite stressande när en följer bloggar som producerar fem inlägg om dagen typ, man hinner ju verkligen inte med då. Så härligt också att få ta del av det sånt som du verkligen vill blogga om. <3

  • Anna

   Vad glad jag blir för din kommentar! ♡ Instämmer verkligen med bloggare som man gillar och som uppdaterar flera gånger om dagen.. Man hinner ju inte läsa!! Tillslut trycker man ju på “markera alla som lästa” på bloglovin. Synd för båda parter tänker jag. kram!

 • Jenn - forever abroad

  Jag har också funderat väldigt mycket över detta på senaste tiden och håller med dig. Dessutom som läsare uppskattar jag konceptet då det känns ohållbart att följa många bloggar om alla skulle uppdatera flera gånger per dag, eller ens dagligen. Eller på så sätt hinner man ju i alla fall läsa allt bra som dyker upp, istället för att gå miste om godbitar till inlägg 😉

  • Anna

   Instämmer verkligen! För det är ju verkligen inte hållbart, förstår inte när det blev en norm att uppdatera minst tre inlägg per dag. Vem hinner läsa? Inte jag iallafall 🙈

 • Matilda

  Låter sunt!
  Dessutom är det för mig som läsare så mycket lättare att följa en blogg som inte uppdateras dagligen – nu hinner jag ju läsa inläggen i lugn och ro.

 • Beata Rydén

  Hej från en ny läsare 🙂 SÅ bra tankar kring detta! Jag har sedan 2008 hållit på med olika bloggformat, och alltid varit stressad över detta med tempo. det har varje gång slutat med att jag ger upp det där med bloggande då jag trott att man måste uppdatera typ jämt! men det är så skönt att förstå att många börjar blogga lite mer sällan nuförtiden. och jag slutar ju inte följa de som bloggar mindre, för det är fortfarande något jag verkligen vill följa!

  • Anna

   Tack för din kommentar och varmt välkommen hit! ♥︎ Jag har också hållit på i ÅRATAL, fram och tillbaka, tusen olika bloggnamn och konstellationen och på något sätt alltid lämnat men kommit tillbaka. Just för att jag blivit så stressad av tempot. Så jag förstår dig! Men med detta tempo vill jag skapa något hållbart för både mig och er. Så tråkigt att stressa ihjäl sig för något som från början var tänkt att vara KUL. Länge leve slow blogging! Och så fin blogg du har. Nu har du fått en ny prenumerant!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: