Mina mål för juli
Livstil

Mina mål för juli + innehållsplanering

Jag tänkte börja en ny kategori här på bloggen, nämligen “Mina mål för…”. Dels så är jag en sucker för att höra och läsa om hur andra gör och tänker kring mål, strategier etc, samt hur de jobbar för att nå målen. Mest för att jag själv ständigt är på jakt efter den där extra pushen och inspirationen för att ta tag i mina egna mål. Å andra sidan tänker jag även att det här med att spalta ned sina mål så här offentligt som på en blogg gör att jag måste “leva upp” till det jag nu sagt. Jag kan, tro’t eller ej, behöva det. Självklart jobbar vi med SMARTA mål och jag kommer varje månad göra en snabb utvärdering kring månaden som gått samt berätta om mina nya mål för nästkommande månad. Vad tror ni om det?


Mina mål för Juli

Bloggen

✎   Göra 2 blogginlägg i veckan
✎   Göra en video i veckan
✎   Ha minst tio drafts redo
✎   Skapa en Facebooksida till Schysst Va

 

Personligt

⇥   Rensa min garderob
⇥   Köra en klädbytardag med vänner
⇥   Åka till sommarstugan och bara koppla ned!

 

För vissa av er är detta ingenting. För andra är dessa mål sjukt mycket. Jag tror ändå att jag har lagt en ganska hållbar ribba för mig själv… Eller ja, det märker vi ju när jag mot slutet av månaden ska utvärdera hur det har gått. Hehe.

 

Innehållsplanering för Juli

Angående min innehållsplanering så känner jag att jag nu har lagt upp en en plan och planerat mitt innehåll för hela juli. Jag använder mig av trello. Här ser ni en sneak peak på hur jag planerat Juli.
Mina mål för juli
Hur som helst. Eftersom bloggens fokus är Grön Skönhet + Slow Fashion är mina två blogginlägg i veckan fokuserat kring det. Ett blogginlägg i veckan går under kategorin Grön Skönhet, det andra blogginlägget ska gå under kategorin Slow Fashion. I framtiden har jag som mål att göra tre blogginlägg i veckan, det vill säga ett blogginlägg om grön skönhet, ett annat blogginlägg om hållbart mode och ett tredje blogginlägg som går under kategorin Livsstil/personligt.

Eftersom att trafiken och engagemanget i allmänhet dippar nu över sommaren har jag valt att inte hetsa över att få in denna kategori som ett “krav” på mig själv nu i sommar. Det kanske kommer iallafall, men jag har medvetet valt att inte skriva upp det som ett mål nu i Juli. Sedan har vi även ett youtube-inlägg i veckan. Hittills har min youtube-kanal varit en renodlad skönhetskanal men jag tänkte börja implementera lite mer om hållbart mode.

mina mål för juli

Så vi har alltså bloggens tre ben – Skönhet, Slow Fashion, Youtube. Och mitt mål för juli är att publicera en grej i veckan för varje ben. Och som ni kan se så har jag också planerat in vilka dagar som de olika inläggen kommer upp. Främst för att det blir enklare att planera men också att jag tänker att ni som läser kanske uppskattar att veta när det kommer ett nytt inlägg. Vissa av mina läsare struntar kanske fullständigt i hållbart mode-biten medan andra älskar det. Eller vissa kanske bara läser min blogg för att jag skriver om grön skönhet. Genom att ha specifika dagar för mina kategorier så blir det lättare för dig som läser att få det du vill ha (tänker jag). Rätta mig gärna om jag har fel. Jag gör detta för att underlätta för dig som läser!


Som jag planerat i Juli så kommer mina inlägg inom Slow Fashion komma upp på Måndagar. Inlägg om Grön Skönhet på torsdagar och Youtube-videos på söndagar. Mina mer personliga och livsstilsrelaterade blogginlägg (som inte är något krav i Juli…) kommer upp på tisdagar. Är du bara intresserad av grön skönhet så är torsdagar och söndagar mest relevant för dig att spana in min blogg. Är du å andra sidan mer intresserad av att läsa mina inlägg om hållbart mode så är det måndagar som gäller. Helst hoppas jag ju att du är intresserad av allt jag skriver men detta är ytterligare ett steg i min ambition att göra schysstva.se mer användarvänlig för DIG.

 

Skulle ni vilja ha en genomgång på hur jag använder mig av Trello för att planera mitt innehåll? Lämna en kommentar isåfall! Men detta var som sagt mina mål och min innehållsplanering för juli. Är det hållbart tror ni?
Har ni satt några mål för juli?


Glöm inte att följa mig på Bloglovin för att få inläggsuppdateringar eller följ mig på Instagram. Där får ni alltid följa med mig på mina vardagsbestyr.  Du kan såklart också prenumerera på bloggen via epost, på så vis får du ett mail varje gång jag publicerat ett nytt inlägg. Registrera din epost i menyn till höger.

4 Comments

 • Dorotea Pettersson, tidscoach

  Jag är imponerad! Din planering är grym måste jag säga och dina mål känns kul tycker jag.

  Ser fram emot morgondagen! Ska spana in din blogg lite mer tills dess 😀

  • Anna

   Tack! Och tack för senast, det var supertrevligt och jag blev otroligt peppad att strukturera upp i min BuJo 🙂

 • Isabel Boltenstern

  Åh, jag är också besatt av att se andras planering. Något VAKNAR i mig när jag ser färgkoordinerade scheman, alltså. Är vi galna..?

  • Anna

   Haha jag vet verkligen känslan i att något vaknar i mig! Haha! Skönt att höra att man inte är den enda 😂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: