Grön Skönhet

Min hudvårdsrutin på morgonen⎜S/S 2016⎜

hudvardPå morgonen behöver jag något som väcker mig samtidigt som produkterna jag använder gärna får vara milda. Jag låter det kalla vattnet väcka mig även om det är lite pinigt (not gonna lie). Är du en sådan som vaknar med ”pluffsigt” ansikte kan även det kalla vattnet hjälpa till och dämpa svullnaden.

Just nu använder jag Juice Beautys Exfoliating Cleanser eftersom att den rengöringen jag egentligen ville köpa (denna) var slut i butiken. Vilken miss alltså, gillar inte den här produkten alls men eftersom jag är snål och inte vill göra mig av med något jag precis köpt så tänker jag använda slut på den. Men nej, jag rekommenderar den inte. Däremot kändes det lite bättre efter att jag började med en konjac-svamp. Då funkar det.

Så det första jag gör är alltså att tvätta ansiktet med kallt vatten för att väcka mig. Men när jag använder konjac-svampen vill jag ha hett vatten, nästan så att jag bränner mig. #hardcore
Applicerar en halvpump av ansiktsrengöringen på konjac-svampen och börjar massera svampen med cirkulära rörelser över ansiktet i någon minut. Sedan sköljer jag av och torkar mig med min ansiktshandduk – använder aldrig samma handduk till händerna som till ansiktet! Sedan duttar jag handduken istället för gnugga handduken över ansiktet. Tänk på att ansiktet är känsligt (framförallt området runt ögonen) och om du är ”för hård” så kan du skynda på det för tidiga åldrandet så att säga. Det känns ju onödigt om en sådan enkel grej som att dutta handduken kan förskjuta åldrandet lite grann iallafall 😉

Dags för ögonkräm. Applicerar alltid ögonkräm innan dagkräm och följer mer eller mindre stegen i denna guide. Jag använder Esthelle & Thilds ögonkrämer, de har liksom perfekt konsistens och kommer i pumpförpackning vilket är mest hygieniskt.

Sedan går jag över till serumet. Fullkomligt älskar mitt Kypris Antioxidant Dew men varvar också mitt Juice Beauty Serum Blemish Clearing Serum som ärligt talat inte gör så mycket… Men återigen så är jag snål och kommer därför kämpa mig igenom denna förpackning. Men den har bra ingredienser så jag övertalar mig själv att den kanske ändå gör något gott för min hud. Fast det inte syns eller känns…

Dags för lite dagkräm. Här får ni jättegärna komma med tips! Har använt en av RENs dagkräm nu under vinterhalvåret vilket funkade bra när min hud var riktigt torr och trött. Men jag stör mig liiite på att den tar sin lilla tid att sjunka in. Man blir liksom vit i ansiktet som om jag skulle ha raklödder i ansiktet (minus själva löddret då) men när man väl masserat in det i ansiktet så gör den ju det den ska. Så egentligen ska jag inte klaga på själva produkten. När det blir varmare brukar jag använda RENs Clarimatte Gel som är lite lättare och det är en produkt jag verkligen älskar.

Jag avslutar min hudvårdsrutin med att applicera solskydd. Just nu använder jag denna som är den första rena solskyddet för ansiktet jag testar. Är positivt överraskad och kan verkligen rekommendera den! Men som sagt, har inga andra rena solskyddsprodukter (för ansiktet) att jämföra med än så länge… Avslutar med detta läppbalsam som är SÅ BRA som har spf 15 i sig. Som sagt, glöm inte att skydda läpparna från solen med! Har själv fått en leverfläck på läppen – så störande! Men har kollat upp den och det var ingen fara än så länge. Det störande är att man ser alltid smutsig ut hehe. “du har något på läppen där…” “eh, det är en leverfläck.” #awkward.

Hur ser din hudvårdsrutin ut?

One Comment

  • Caroline

    Hej!

    Jag läser din blogg med intresse. Vill gärna dela med mig av min egen någorlunda naturliga hudvårdsrutin
    Kväll: tar bort allt smink och spf med olja (2/3 mandelolja, 1/3 ricinolja, några droppar frankincense-olja, kanske lite nyponfröolja med) efter att jag tagit bort mascaran med eh…Lancomes bi-facil (är ej eko ju). Masserar oljan (som är för-blandad i en av apotekets små plast-flaskor) allt från 20 sek till 20 min framför tv:n. Tar en liten frottehandduk och sköljer i supervarmt vatten, kramar ur och lägger över ansiktet och sveper bort oljan. Dags för kräm: Ablooms night cream. Denna kombo är det som håller min hud ung. Seröst. Ögonkräm: abloom eye cream.

    Morgon: peeling med exfolierande pulver från Boscia (ek eko) eller konjac-sponge och Ablooms rengöringsgel. Sen på med Ablooms dagkräm + någon spf (har Cane+Austin från USA, kan kanske ej rekommendera denna helt då den ej är eko, och vill gärna prova John Masters). Ögonkräm innan spf: ablooms.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: