Slow Fashion

Marie Hell – Simplicitet när den är som bäst

[Samarbete med Marie Hell]

Jag har fått dille med det här med Capsule Wardrobe, alltså den där berömda kapselgarderoben. Jag drömmer om att äga hållbara och rättvist producerade plagg som håller över tid, har det där lilla extra utan att bli omoderna efter en säsong. Det där med modernt och omodernt ska förresten ur mitt vokabulär. Nu snackar vi tidlösa plagg minsann! Jag vill spara ihop till plagg som jag verkligen, verkligen vill investera i. Så processen är igång kan man väl säga. Ni såg bl a mina hållbara köp från Thrive nyligen och nu har denna godbit fått flytta in i garderoben. Det är en så simpel dress att man nästan inte lägger märke till den. Den har liksom inget speciellt med sig egentligen men det är ju också det som gör klänningen så speciell!
Tidlös modell – check. Skön att bära – check. Enkel att styla – check.

Marie Hell

Marie Hell

är ett märke som har all sin produktion i USA, allt från taggarna på plaggen till själva tygerna så att de kan säkerställa sig om att produktionen är transparent och sker under rättvisa arbetsförhållanden. Syftet med MH är att plaggen är grundstenarna i garderoben, lite av de plaggen som ger garderoben “nytt liv”. De är simpla nog att styla med annat men också stilrena och sofistikerade nog att bära för sig själva. Här ska man kunna addera plagg, köra lager på lager, eller helt enkelt skala av.

Marie Hell

Marie Hell använder sig bara av naturliga tyger som är giftfria och biologiskt nedbrytbara vilket såklart är bättre för miljön och bättre för arbetarna. Dessutom håller plaggen sin form bättre över tid och sträcker sig inte.  Den största nackdelen är att de naturliga tygerna kostar mer än syntetiska tyger men som jag brukar tänka. Dyrare plagg = mindre konsumtion = bättre för miljön. Och investerar man i plagg som dessutom är otroligt hållbara och klarar sig säsong efter säsong så är det ju bara win-win.

Tycker det är ett så smart koncept. Enkelt, självklart, och ja… smart. Klänningen jag valt ser lite ut som ett nattlinne för sig själv. Den är otroooligt skön och hade den inte varit SÅ dyr hade jag absolut skaffat en till för att ha som nattlinne haha. Tyget är tjockt och rejält och Jag känner hur det  är ett tyg som kommer att hålla länge. Jag kan bära den för sig själv på ett väldigt minimalistiskt vis, men jag gillar också att köra lager på lager genom att exempelvis slänga på mig en t-shirt över. Känningen förvandlas då till en kjol och jag gillar’t. På hösten/vintern kommer jag styla den med ett par leggings/strumpbyxor och skjorta. Klänningen förvandlas till ett långt linne. Helt plötsligt har jag ett plagg som har flera användningsområden. Bäst ju!

Allt går att beställa på hemsidan och det är fraktfritt över hela världen. Leveranstiden är på ca 1 vecka. Enda nackdelen är att de inte erbjuder internationell bytesrätt. Så det är ju något att tänka på! Tycker storlekarna var “true to size” och jag bär storlek small för dig som undrar.

Jag tycker denna intervju med Marie Hell är fantastisk och uppmuntrar er alla att läsa den om ni är nyfikna på varumärket, produktionen, tygerna och visionen med varumärket.


Glöm inte att följa mig på Bloglovin för att få inläggsuppdateringar eller följ mig på Instagram. Där får ni alltid följa med mig på mina vardagsbestyr.  Du kan såklart också prenumerera på bloggen via epost, på så vis får du ett mail varje gång jag publicerat ett nytt inlägg. Registrera din epost i menyn till höger.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: