Grön Skönhet

Månadens Favoriter… eller inte?

April var nog den månad som jag nog upptäckte minst favoriter. Tråkigt men sant! Jag var fast besluten på att jag skulle göra slut med mina “Mjeh”-produkter innan nya – förhoppningsvis bättre produkter – införskaffades. Så vad var det för stackars produkter som inte höll måttet enligt mig?

Weleda Oat Replenishing Treatment
Men nej. Denna fungerade inte alls. Kändes som att håret blev ännu tovigare och konsistensen..? Det kändes som att jag masserade in body lotion i håret. Big no no för mig del. Önskade SÅ att denna skulle fungera susen eftersom att denna produkt är lättillgängligt (säljs på min ICA, bara det liksom!). Istället blev håret livlöst, tovigt och inte alls så där levande som jag vill ha det.

Akoma – Liquid Black Soap Lemongrass w/ Shea Butter
Som ni kanske redan vet älskar jag Afrikansk Svart tvål. Så sjukt budgetvänlig samtidigt som den fungerar. Älskar Body Bazars African Black Soap (inser jag nu efter att ha använt ovanstående märke i 2 mån) eftersom att 1. Den har en pump. 2. Den är liiite tjockare i konsistensen vilket gör den mer användarvänlig.
Anledningen till varför jag valde att testa denna var för att den innehöll lemongrass och shea smör. OOh! Tänkte jag. Tänk om produkten luktade lite citrus? Det hade jag ju inte tackat nej till. För ja, svart tvål luktar inte något vidare gott, men citrusdoft hade jag inte tackat nej till. MEN! Istället möttes jag av en fruktansvärd lukt. Istället för citrus så luktar denna produkt brända däck. Bränt gummi med andra ord. Fråga mig inte varför. Det enda positiva som jag kan bära med mig är att naturlig svart tvål doftar numera rosor om man jämför med dessa “smaksatta” produkter…

Juice Beauty Exfoliating Cleanser
Känns så tråkigt att beklaga mig över Juice Beautys produkter då jag gillar deras koncept. Men stötte på 3 produkter som verkligen inte fungerade alls och på denna blogg skriver jag om produkter som fungerar och som inte fungerar. Tyvärr fungerade inte deras Exfoliating Cleanser på mig! Varför? Den var alldeles för krämig och de små jojobapärlorna var alldeles för hårda att exfoliera ansiktet med. Och när jag väl hade använt produkten så kändes min hud inte alls exfolierad eller rengjord.

Juice Beauty Stem Cellular Cleansing Oil
Cleansing Oils är inget jag använder på daglig basis utan bara om jag haft en “full face of make up-day”. Cleansing Oils löser då upp allt smink (vattenfast mascara, läppstift – allt!) och blir till en mjölkvit emulsion när du sköljer med vatten. En riktig bra cleansing oil ska inte lämna något oljig hinna på huden. Denna däremot löser varken upp mascara och lämnar den där oljiga hinnan på ansiktet. Glömde jag säga att allt smink inte hade sköljts bort innan den oljiga hinnan lämnades på ansiktet? Eh, inte OKEJ.

Juice Beauty Blemish Clearing Serum
Ska hålla mig kort. DENNA GJORDE INGENTING FÖR MIN HUD. Och jag använde den dagligen i 2 månader.

Observera att detta nu bara är mina åsikter, och bara för att just dessa produkter inte fungerade för mig så betyder det absolut inte att de inte fungerar på dig. Det bästa är ju att testa själv. Dessutom älskar jag ju dessa varumärken så det var bara otur att jag skaffade produkter som inte fungerade för mig… Nåväl. Live and learn right?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: