Man får va arg ibland
Personligt

Man får va arg ibland

Igår var jag arg. Riktigt arg. Ni vet när man bara vaknar och vill peka finger åt allt och alla. Inget “speciellt” hade hänt, jag var bara arg helt enkelt. Och jag vet vad ni tänker, aha, det är den tiden på månaden. Som om inte den kommentaren gör en ännu mer förbannad. ☺️
Idag å andra sidan har jag vaknat “på rätt sida” och känner mig som vanligt. Så jag har tänkt och tänk, varför var jag så himla arg igår, och varför mår jag som vanligt idag? Ingenting har ju förändrats.

En av anledningarna till varför jag känner mig mer harmonisk idag är för att jag tillät mig att vara arg igår. Det kan låta som en konstig anledning, men hur många gånger trycker vi inte undan våra känslor för att passa in i en mall över hur man “bör vara och känna”. Särskilt i dessa tider. Vi drunknar i fina citat om hur man ska ha good vibes, be happy, grateful, smile… yadiyadiyada… Så slitsamt när man ibland bara vill skrika och vara arg. Att trycka undan sina känslor för att passa in i normen känns så himla sorgligt. Bara för att det är det som är “inne” och mest attraktivt just nu. Och det är klart att man vill hänga med en glad person över en ledsen person… men vi måste också inse att alla känslor är okej. Särskilt på våra sociala medier ger vi sken av hur lyckliga och harmoniska vi är. Ser jag bara såna bilder blir jag alltid väldigt suspekt. Ingen människa kan vara så harmonisk. Ingen människa kan vara så glad och tillfreds. Eller? Jag läste ett så himla bra citat som lät så här: Positive people also have a negative mind, they just don’t let it control them. 

Och det ligger verkligen något i detta. Jag tror det är viktigt att acceptera sina uppmärksamma vad man känner, acceptera att man känner som man gör, men sedan gå vidareDet viktigaste är att inte fastna. Att låta dessa tankar kontrollera dem. Jag skulle lika gärna kunna varit ledsen igår, och då hade det varit okej. Jag skulle tillåtit mig själv att gråta hela dagen och sedan fick det vara bra med det.

Som ni alla vet så är jag ju starkskör, jag har bl a skrivit om det här och här. För mig är det viktigt att få vara själv, eller omgiven av mina närmsta. Befinner jag mig i allt för många sociala sammanhang utan att jag fått ha min egentid däremellan så kommer jag spricka. Igår var en sån dag då jag bara behövde få vara lite otrevlig och arg. Det bästa med David är att han ser på mig när jag befinner mig i det tillståndet (Svårt att gå miste om kanske haha), och han är okej med det. Han försöker inte förminska mina känslor med kommentarer som “äsch det var väl inget, det är inte så farligt, ryck upp dig nu, du har massa att vara glad över” osv osv. Sådana kommentarer behöver nödvändigtvis inte komma från en plats av ondo, men de hör liksom inte hit. Det har inget med saken att göra. Han vet att det kommer gå över om jag får vara arg en stund. Och då är han bara där, och det är precis det jag behöver. Ett annat citat som jag verkligen kan relatera till är detta från Charles Bukowski; People empty me, I need to get away to refill.

Idag vaknade jag som sagt med en känsla av lätthet inombords. En vit canvas. Alla känslor och allt som jag gått runt och burit på (medvetet/omedvetet) fick komma ur igår med min ilska och irritation. Med det sagt så gick jag såklart inte runt och skrek och pekade finger åt alla (även om tanken slog mig…). Men jag var arg och jag tillät mig själv att vara arg. Och det var så befriande. Så, med det sagt vill jag bara säga: man får va arg ibland.

 

 


 

Glöm inte att följa mig på Bloglovin för att få inläggsuppdateringar eller följ mig på Instagram eller Facebook. Där får ni alltid följa med mig på mina vardagsbestyr.  Du kan såklart också prenumerera på bloggen via epost, på så vis får du ett mail varje gång jag publicerat ett nytt inlägg. Registrera din epost i menyn till höger.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: