kosttillskott Neal's Yard
Grön Skönhet

Kosttillskott från Neal’s Yard

Hörrni, idag tänkte jag tipsa om två kosttillskott jag testat den senaste tiden.För några veckor sedan drabbades jag nämligen av världens akneutbrott på ansiktet. Jag fick finnar på konstiga ställen i ansiktet och allt var mer eller mindre kaos. Orsaken? Förmodligen stress och liiite för mycket yolo-mat, dvs kass kost under en längre period. Självklart finns det aldrig någon perfekt tidpunkt då man bara “åh, nu passar det att jag får finnar!”, dock hade jag gärna sett att min hud hade behärskat sig och inte nödvändigtvis blossa upp under Stockholm Beauty Week. 🙄

Hur som helst, jag bestämde mig för att testa två kosttillskott från Neal’s Yard. Frankincense Intense Beauty Boost och Organic Beauty Oil. Jag är nämligen urusel på att få i mig näringsrik mat regelbundet så att säga att jag behöver lite hjälp på traven är en underdrift.

kosttillskott

 

Frankincense Intense Beauty Boost

kosttillskott

Detta kosttillskott är en cocktail av olibanum, vitamin C, biotin, zink, koppar och selen. Alla dessa ingredienserna har otroligt kraftfulla egenskaper och bidrar verkligen med bättre hud från insidan och ut. Tabletterna är fria från utfyllnadsmedel och bindemedel och är även lämplig för vegetarianer och veganer. C-vitamin bidrar bl.a. till bildning av kollagen, bibehålla en normal hormonbildning samt skyddar cellerna mot oxidativ stress. Biotin och zink som hjälper till att bibehålla en sund hud. Selen och zink hjälper till att bibehålla friskt och starkt hår medan koppar bidrar till jämn hudpigmentering. Olibanum är dessutom grymt på att läka skadad hud med sina antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper. Allt detta är liksom check check check i min bok. Jag tar mina två tabletter vid frukosten.

 

Organic Beauty Oil

kosttillskottDenna skönhetsolja består av de feta oljorna Hampa- linfrö, avokado- och nattljusolja. Här snackar vi en härlig cocktail av omega fettsyror, antioxidanter, alfa och beta karotener samt lutein (som finns i gröna bladgrönsaker) som verkligen kommer boosta huden från insidan ut. Man ska ta 2-3 teskedar i samband med måltid. Själv brukar jag blanda i oljan i min morgonsmoothie men man kan även strössla på oljan på sin sallad, ris- eller pastarätt. Eller bara svepa direkt om man nu vill det. Den smakar “grönt”, lite som en riktigt, riktigt grön juice fast med oljig konsistens. Den tar verkligen inte över min smoothie när jag blandar i oljan, på så vis är det en väldigt lätt olja att få i sig eftersom att man inte känner smaken!


kosttillskott

Min hud ser alltid ut som ett minfält efter mina akneutbrott men kombinationen av dessa två kosttillskott har verkligen påskyndat läkningsprocessen och fått min hud att återhämta sig snabbare än vanligt. Men det allra tydligaste beviset att det fungerar är att mina naglar (som varit sköra, papperstunna och allmänt hopplösa på sistone) numera känns starkare. Dessutom är mina nagelbanden inte lika kaotiska längre. Vet inte om jag inbillar mig nu men det känns även som att tabletterna bidrar till en bra matsmältning. Dock marknadsförs det inte som något sådant men jag märker lite skillnad.

Äter du kosttillskott för att boosta skönheten inifrån och ut?


Glöm inte att följa mig på Instagram för mer vardagliga och regelbundna uppdateringar!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: