Livstil,  Personligt

I wake up blessed not stressed

Det slog mig lite så här på kvällskvisten att jag är… lycklig. Ni vet den där känslan när hjärtan nästan exploderar av välmående. Inte så att jag går runt och ler 24/7, men det är något inombords som har hänt.

Jag är så glad att året nästan är slut nu, tänk vad jag hunnit med! Nya vänner som kommit till och andra vänskaper som fallit bort. Vuxit lite. Gråtit mycket. Skrattat hejdlöst med varvad ångest. Jag tänker att 2016 ska bli ett lite mer balanserat år. Ett år där jag ger mig själv de rätta förutsättningarna till att må bra. Oj så ambitiöst tänker ni kanske. Men är det verkligen det? Borde det inte vara självklart att ge sig själv de rätta förutsättningarna?
stationary
Att skriva ner sina mål på papper hjälper. Få perspektiv. Brukar ni skriva upp era mål? Har ni några mål? Jag pratar inte om nyårslöften nu utan mer hållbara mål. Och SMARTA mål, dvs specifika, mätbara, accepterat, realistiskt och tidssatt. Jag är ju lite av en organiserings-nörd vilket får David att se rött ibland när jag får “ryck” vid midnatt och ska börja “organisera” i skåpen, lådorna, eller garderoben. Jag kan sitta på youtube och kolla på hur andra “organiserar” sina liv (JAG VET, det är sjukt). But it’s soo fun…

Jag och min kompis diskuterade förövrigt vilka mål vi hade för 2016. Vi var båda överens om att komma ur den så kallade “sambofällan”. Ni sambos där ute förstår nog vad jag menar… Och så diskuterade vi hur vi skulle gå tillväga. Det är ju en fördel om båda är överens om detta och att det inte är bara jag som drar i det. David gillar ju inte “regler” utan tycker att jag “domderar” då… 😉

Förutom sådana där petitesser så tänker jag fortsätta minska min köttkonsumtion. Jag äter ju inte så mycket kött, lagar det aldrig hemma (David gör). Och Sandra från Atilio skrev ett så bra blogginlägg om just hur hon resonerar kring detta med att äta kött vs att inte äta kött. Jag kunde mer eller mindre relatera till ALLT. Men målet är som sagt att minska det ännu mer. För ju mer jag tänker på det desto mindre försvarbart är det att jag faktiskt fortsätter äta det. Är ju exempelvis inte för att man testar på djur, men ändå äter jag kött. ???
Läs hennes inlägg!

Sedan klassikern, minska sockret, röra på mig mer och göra matlagning till något kul (tycker det är SÅ tråkigt).Jag ska sluta impulsshoppa (även om det är second hand), och bara köpa sådant som jag har “gjort en lista på” (yey, ännu mer listor). Jag ska göra slut på mina krämer innan jag köper nytt samt fortsätta stödja etiska företag. Ni får mina mål i stora drag nu känner jag. Men självklart kommer jag att skriva ner målen på ett SMART sätt i mitt block. Ah, känslan av att börja skriva i ett nytt block. Som en helt ny start. Älskar sånt. Är det bara jag?

Slutligen så ska jag bli min egen chef. Och det ska bli så himla, himla kul.

God Jul till er alla! ♥︎

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: