Grön Skönhet

Haul: The Detox Market

[prisna-google-website-translator]

Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen! Eller något. För det gjorde den i år igen och denna gång visste jag vad jag ville köpa! Det fick bli en beställning från The Detox Market i USA, en webbshop jag följt ett par månader som har produkter jag inte hittat någon annanstans. Lite deras version av vår Alice & White. Vi tar och kikar på vad jag köpte!

haul-the-detox-market

För det första så måste vi ju prata om kartongen/emballaget. Vet inte vad det är för fel på mig men det är sååå viktigt enligt mig. Det gör liksom hela shoppingupplevelsen lite trevligare. Dessutom var det en fin liten hälsning på lockets insida. Det sitter i detaljerna liksom.

Haul: the detox market

Alla produkter kom i denna fina tygpåse som jag kommer fortsätta att använda på resor eller liknande. Riktigt praktiskt för att sortera/ha alla kablar på plats, eller smutstvätt etc.

Haul: the detox market

Jag var först lite orolig att produkterna skulle gå sönder under frakten men blev så glad när jag såg att de så omsorgsfullt hade sett till så att allt var korrekt packat. Surt att köpa produkter från andra sidan jordklotet för att sedan hämta ut paketet och se att allting är trasigt. Nej på den liksom.

Haul: the detox market

Det blev tre produkter som jag spanat på i månader. Nämligen en ersättare till min Anastasia Dip Brow Pomade vilket förhoppningsvis blir EcoBrows ögonbrynsgel. Sedan ville jag så gärna ha Lily Lolos ögonskuggspalett och sist men inte minst ville jag ha ett bra pressat puder. Älskar märket Alima Pure vilket är ett av de renaste kosmetiska märkena på marknaden. BeautyBay och några andra ställen säljer Alima Pure men de har aldrig haft det pressade pudret. Tillslut gav jag upp jakten och beställde det på the Detox Market istället.

Haul: the detox market

Som ni ser var dom inte snåla med prover. I LOVE. Till min förtjusning fick jag produkter från märket Odacite vilket ska bli himla kul att prova på.

 

Angående frakt, leveranstid & tull

Jag lade beställningen torsdagen vid typ midnatt och frakten gick på 400 kr (hjälp) men ärligt talat. Det var värt det. Det går ju att beställa flera stycken och dela på frakten. Som sagt, personligen så är det värt det, särskilt när det rör sig om produkter som en inte hittar någon annan stans. Hur som, beställningen lades sent på torsdagen (9 juni) och paketet levererades hem till dörren måndag 13 juni. På förmiddagen. Jag har inte fått betala någon tull. I samma veva lade jag en beställning hos Alice & White och den produkten har jag fortfarande inte fått. Så leveransen från USA vs leveransen inom Sverige? Ja då står det 1 – 0 till USA.

 

Nu hoppas jag att Alice & White eller andra gröna skönhetswebbshopar kan ta in Alima Pure (pressed powder) och EcoBrow. Känns inte Okej att beställa från USA jämt. En gång fine. Men att fortsätta? Tveksamt. Så om ni kunde fixa det hade det underlättat 😉 PING Alice & White. 

 

Vad säger ni? Vill ni ha ett lite mer utförligt inlägg där jag ger mina first impressions av vardera produkt? Skriv en rad i kommentarsfältet isåfall

2 Comments

 • Kasia

  Hej Anna! Vilket fint paket! Jag är också helt galen i snygga förpackningar/fina detaljer i paket 🙂 T.ex. när jag får mina paket från Alice & White så blir jag överlycklig 🙂

  Inressant med pressad puderfoundation från Alima Pure. Är så nyfiken på detta märke, särskilt i deras mineralpuder. Färgutbudet är ju otroligt! Synd att det går inte att få tag på Alima Pure i Sverige. Vad har du annars provat från märket? Och var har du köpt? Ser fram emot din recension av det pressade pudret 🙂

  Varma hälsningar,
  Kasia från Malmö

  Ps. Har nu följt din blogg ett tag men har nog inte kommenterat än…så det är premiär 🙂

  • Anna Fernmo

   Åh vad roligt med din första kommentar! Hjärtligt välkommen 💚 Jag har testar deras mineral rouge och deras mineral concealer. Båda är otroligt pigmenterade men valde tyvärr fel färg på concealern så den är alldeles för ljus för mig, även under ögonen. Men rent konsistensmässigt så kan jag verkligen rekommendera dom! Ska verkligen skriva upp en alima recension i mitt inläggsblogg. Gah, har så många inlägg som ska postas – time to get to work! 🙂

   kram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: