isbindor
Graviditet

Gör egna isbindor / padcicles till efter förlossningen

En grej jag visste med mig att jag ville testa inför förlossningen, eller rättare sagt efter förlossningen var det här med isbindor. Har du aldrig hört talas om isbindor, eller padcicles som det heter på engelska, så kan du göra en enkel googling. Jag garanterar att du kommer hitta hundratals blogginlägg och artiklar som beskriver fenomenet bättre än jag!

Själv hänger jag en del på Pinterest och pinnade säkert flera olika recept innan jag tillslut landade i följande recept som jag delar med mig av lite längre ned. Men kontentan var att mer eller mindre alla pinterest-mammor tyckte att isbindor is the shit. Inte ville väl jag vara sämre.

Vad är isbindor och varför är det så bra? 

Isbindor är precis som det låter, bindor som frusit till is. Den kylande effekten ska lindra obehag och svullnaden i fiffi efter förlossningen. Tro mig, du behöver all hjälp du kan få… 🥴
Dessutom innehåller isbindan ingredienser som inte bara reducerar svullnaden utan även minskar inflammation och verkar smärtlindrande. 

Om du ändå preppar med matlådor inför förlossningen kan du lika gärna förbereda några isbindor och frysa in! 

Du behöver: 

✢ Bindor à la XXL. Jag körde på Natracare ekologiska förlossningsbindor och Eco by Naty’s Super Bindor.
Trollhassel
Aloe Vera
Eterisk lavendelolja

Gör så här:

Veckla ut en binda och sprid ut ett jämnt lager aloe vera över hela bindan. Häll sedan på 1 tsk trollhassel och låt det sjunka in. Avsluta med några droppar lavendelolja. Veckla ihop bindan och frys in ett gäng i zip-påsar.

Du kan se hur jag gjorde i animationen här nedanför ↓ ↓ ↓

Recension:

Så här 1,5 månad efter förlossnigen kan jag säga att det här med isbindor kanske inte riktigt var min grej. De hjälpte definitivt mot svullnad och smärta, men det kändes bara obehagligt att ha något så kallt i trosan. Dessutom blev det ju blött så snabbt i o m att det smälte mot huden. Gick mer runt och störde mig på att det var blött och kallt i trosan vilket gjorde att jag inte använde upp alla isbindor jag hade gjort… Hur som helst. Det kanske funkar bättre för dig?

Har du testat isbindor? 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: