Personligt,  Youtube

Genomgång av min Bullet Journal (Svensk Video)

Hej Vänner!

Äntligen är det dags för lite Bullet Journaling-snack! Jag har spelat in en låååång video (ZzZz) där jag pratar och visar upp hur jag lagt upp min BuJo. Kika gärna på den om ni orkar 😆.

 

Lite kortfattat om Bullet Journal

Bullet Journal är ett planeringssystem som uppfanns av Ryder Carroll. Det går helt enkelt ut på att förvandla en tom anteckningsbok till en personlig och anpassad kalender, filofax, dagbok. Kärt barn har många namn ni vet. Du kan använda ett rutigt, linjerat, prickigt eller blankt block, det är helt upp till dig! Vilket jag kan säga direkt är hela meningen med Bujo, allt är upp till dig!

Du kan välja att ha olika anteckningsböcker för olika syften, jag har exempelvis ett anteckningsblock för mitt jobb samt bloggen, och en annan anteckningsbok privat. I denna video går jag igenom min privata BuJo.

Hjälpa inte Stjälpa

Tanken med Bullet Journaling är att det ska underlätta livet och vardagen, inte försvåra den. Så fort du inser att du har ett uppslag som inte hjälper dig så eliminera det uppslaget, aka, fortsätt inte med det i framtiden. Nu har jag använt min BuJo i snart 2 månader och har bl.a. insett att jag inte gillar att fylla i en Habit Tracker månadsvis. Det blir för mycket helt enkelt och det känns som ett jobbigt måste. Därför tänker jag inte fortsätta med den, istället kommer jag eventuellt att köra en habit tracker på veckorna. Eller olika fokus olika veckor. Vi får se!

 

Det är ingen tävling

Okej, detta säger jag mest för att påminna mig själv haha! Men en liten note to self: det ÄR ingen tävling! Du kommer sannolikt att snubbla över konton som får dig att bli grön av avund. Där varje uppslag ser ut som konst och din BuJo ser ut som en femårings målarbok… MEN det är ju ingen tävling. Och bara för att vissa uppslag är otroligt populära betyder det inte att du måste göra dessa för att vara en “äkta” BuJo-fantast. Bullet Journal är 100% personlig och anpassad till ens egna behovså gör det som funkar dig DIG.

 

Lär dig mer via dessa BuJo-gurus (VIDEO)

‣ Boho Berry

Officiella BuJo

Instagram-konton jag inspireras av

Bullet By Malin 

Blanka

Ella

Maren Janka

Lucky Letters

Matnyttiga blogginlägg

Tiny Ray of Sunshine – BuJo Guide

Boho Berry –  Bullet Journal 101

 

Bullet Journal i Sverige

BuJo i Sverige

 

Glöm inte att följa mig på Instagram, Youtube och Bloglovin.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: