Livstil,  Personligt

Ett nödvändigt avbrott

       20110629_2792-1024x683Bilden är tagen av mig på en sidogata i Montmarte Paris.

Jag behövde en paus och tillät mig själv att faktiskt ta en time out och andas. Jag sade upp mig från jobbet och gav mig själv 14 dagars semester. Under dessa 14 dagar har jag tagit det lugnt och väntat in själen. Ärligt talat, det har varit helt ljuvligt att bara ha en tom kalender. Inga måsten. Ingen stress. Inga krav. Och jag tillät mig själv att släppa allt, (under dessa 14 dagar alltså). Ingen framtidsångest eller dylikt. Nu är jag redo för nya tag och spännande grejer väntar. Och jag känner mig som en ny människa.

Blaj blaj tänker ni kanske. Men det är så underskattat att ta time out. Det är inte värt det att stånga sig blodig på ett arbete och jobba dygnet runt för vadå? Mer pengar? Klättra högre? Vad ska det vara bra för? Att ha mer pengar att handla för?  Jag har alltså ägnat mig åt att tänka på hur jag vill ha det och vad för slags vardag jag kan känna mig levande i. För det är ju trots allt det det handlar om, att känna sig levande. Men det är inte det lättaste att veta vad en vill göra. En är uppvuxen i ett samhälle där en ska ‘bli något’. Få ett status-jobb, tjäna pengar och köpa ett hus för 6 miljoner. Ärligt talat. Stopp.

Jag hoppas att ni också tar er en tankeställare och ifrågasätter detta ekorrshjul. Är det så här du vill leva? Inte jag. Jag tänker forma min egen framtid och jag hoppas att ni hänger kvar då det kommer att hända mycket inom en snar framtid. Tack till alla er som fortfarande kikar in här fast jag inte har uppdaterat på 2 månader (ni är en liten men betydelsefull skara!). Det värmer och jag lovar att ta tag i detta. Nu känner jag mig utvilad 🙂

9 Comments

 • JohannaN

  Hatten av! Så grymt gjort! Att aktivt ställa sig utanför och fundera på det här med varför en gör saker – för att en själv vill eller för att det är norm och alla andra göra samma? – är så nyttigt och viktigt. Försöker att leva så också, och hoppas jag något sånär lyckas.

 • Hillie

  Åh Anna! Så himla bra gjort, och viktigt! Det är allt för lätt att fastna i det där ekorrhjulet och tappa bort sig själv.

  • Anna

   Det är läskigt men känns det rätt i magen så ska man satsa tror jag! Vi lever i ett komplext samhälle och det är tyvärr alldeles för lätt att gå vilse. Vill såå gärna komma upp och hälsa på dig i norr! Det verkar helt underbart + att du ska lära mig att sticka 🙂

 • Pernilla / Ekoenket

  Heja dig!
  Jag gjorde samma sak i våras – sa upp mig, hade ingen aning om hur något skulle lösa sig – men SINNESRON i att veta att man bara gör sånt man gillar. Det är värt allt. Höga löner har ingenting att komma med i jämförelse med det.

  Vad härligt att läsa det här inlägget – nu kanske jag får peppen att skriva det inlägg jag själv gått och tänkt på länge.. 🙂

 • BackstageiMammalivet

  Hittade hit via Johanna N och att du presenterade dig på Instagram. Blev nyfiken på att veta mer om dina studier i beteendevetenskap (älskar analysera), din uppväxt i Sydamerika (tvåspråkig?), din sambos minimalism…

  Ja, jag kollar runt lite i ditt arkiv!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: