Grön Skönhet

Dupes: Anastasia Dip Brow Pomade → EcoBrow

Jag tänkte börja en ny serie här på bloggen som jag önskar hade funnits när jag började min gröna skönhetsresa sisådär 2 år tillbaka i tiden. Jag har liksom alltid älskat kosmetika, hudvård – you name it. Och innan jag gick över till en “renare” hudvård så körde jag på konventionella produkter.

Jag har några favoriter från bl.a. Nars, Anastasia, Dior, The Balm och Too Faced som jag HAR SÅ SVÅRT att skiljas från. Tro mig, så fort jag har hittat en värdig ekoersättare så är det bye bye. Och det är lite det denna serie kommer handla om, det vill säga värdiga ekoersättare till mina konventionella skönhetsfavoriter.

För enkelhetens skull så tar jag till det engelska uttrycket “Dupe/Dupes” som brukar användas när en jämför budgetprodukter med så kallade “high end-produkter”. Dupes betyder egentligen “lättlurad person” fast ja,.. Ni fattar poängen. I skönhetsvärlden så används uttrycket vid jämförelser. #komplicerat

Först ut är ögonbryn!

Ögonbrynen är A och O i min sminkrutin. Det liksom ramar in mitt ansikte på ett himla fint sätt, glömmer jag (det gör jag aldrig) så känns ansiktet halvfärdigt. Ett mjeh. Det går liksom inte. Ögonbryn är ett måste. punkt.

Jag är också kräsen med vilka produkter som fungerar för mig. Det handlar om konsistens, färg, hur länge produkten “håller i sig” etc. Mycket ska klaffa. Och om inte brynen känns “on fleek” så har jag helt plötsligt en dålig sminkdag. Säger det igen, bryn är SÅ viktigt.

 

Anastasia Dip Brow Pomade → EcoBrow

 

Dupes: eco brow vs. anastasia dip brow pomade

Jag har kört gelprodukter till mina ögonbryn då de har en fantastisk förmåga att hålla hela dagen. Ibland tynar färgen bort om en använder puder eller penna. Gel/vax håller helt enkelt längre. Bor du i varmare klimat eller tränar mycket = svettas mycket så är gel definitivt att rekommendera. Om du bryr dig om bryn alltså. Hur som, produkten som var först på marknaden var Anastasia Beverly Hills Dip Brow Pomade, herregud, efter att produkten lanserades på marknaden blev det världens boom av ögonbrynsgel. De har 11 färger i sitt sortiment vilket är ++++ då många olika hudtoner passar i någon av färgerna. Min färg var Dark Brown.Efter min övergång till en mer grön skönhetsrutin har jag letat och letat och letat efter motsvarande produkt fast ren och eko. Det tog mig 15 månader att hitta en.

 

Låt mig presentera EcoBrow i färgen Penelope!

EcoBrow är en mineralbaserad ögonbrynsprodukt utan parabener. Det är en hybrid av kräm/gel till puder som ska ge långvarig effekt.

Dupes: eco brow vs. anastasia dip brow pomadeEcobrow i färgen Penelope är så nära Anastasias Dipbrow i färgen Dark Brown som möjligt. Totalt finns det 6 färger att välja mellan. Penelope är något kallare i färgen men konsistensen är det samma. Dipbrow-produkten består av 4.0 g och Ecobrow består av 3.4 g. Så luras inte av den stora storleksskillnaden, det är bara större förpackning och liiiiiiite mer produkt i DipBrow pomaden.

Dupes: eco brow vs. anastasia dip brow pomade

Jag applicerar produkten med en snedställd pensel där ena sidan består av borsten och den andra av penseln. Himla smidigt. Det är viktigt att borsta ut brynen efter appliceringen så att det inte ser så “hårt ut”. Never a good look… Ett tips: du behöver mindre produkt på penseln än vad du tror. Produkten är sjuuukt dryg och krämig. Pyttelite räcker länge. Trycker du hårt med penseln blir färgen mörkare och mer intensiv vs. trycker du lätt så blir färgen ljusare.

Anastasia DipBrow Pomade kostar 255 kr på eleven.se och EcoBrow kostar 26$och jag köpte min på The Detox Market.

 

Skulle ni vilja se min ögonbrynsrutin förresten? Lämna en kommentar isåfall! ☟ 

 

 

4 Comments

 • Emmi

  Åh det är så kul att du är tillbaka igen, ÄLSKAR sättet du skriver på och fotar!! ❤

  JA tack, gärna en ögonbryntutorial och JA, jag måste nog också testa EcoBrow… 😏

  • Anna

   Alltså TACK. BLir så himla glad av din kommentar och du är ju en av mina inspirationer… Så nu får jag ju hybris 😅 ♥︎

 • Rania {Rowan Tree}

  Så kul att du bloggar igen!! och vilken spännande produkt! Jag borde verkligen lära mig style’a / tygla mina bryn för jag ser direkt på bilder eller filmer på mig att om brynen är kaos så spelar resten ingen roll haha… jag har ju ganska rejäla bryn så de tar definitivt fokus 😛

  En guide som visar hur du gör röstar jag för!

  • Anna

   Åh! Ja det känns så kul att vara tillbaka, framförallt att vara en del av ett bloggcomunitit (stavning?!) igen. Jag älskar ögonbryn så jag lovar, bryninlägg coming up! 🙂♥︎

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: