Livstil,  Personligt

Det finns mycket att vara tacksam för.

Vi står inför mycket svåra situationer och det är lättare att stoppa huvudet i sanden än att engagera sig och bry sig. Men ärligt talat. När jag såg bilden på lilla Alan, vars döda kropp spolades upp på land, började gråta. Hur kan man gå vidare med sitt liv när detta pågår. Istället oroar man sig över de mest banala sakerna som att man bor ‘för litet’, man har inga kläder att ta på sig (eh, jo), orkar inte handla efter jobbet vilket leder till att man inte har något att laga mat med, eller man orkar inte ens laga mat eftersom att man tröttnat på alla rätter och fantasin tryter etc, etc. SNAP OUT OF IT.

japp2

Först tänkte jag att det här inlägget skulle bli politiskt, men jag lämnar det utanför. Ni kan läsa nog om flyktingkrisen här. Gör vad du kan men gör gärna mer. Och ryck inte på axlarna och sucka fram  ‘jaa det är ju inte mycket vi kan göra…’. Både jag och David har skänkt pengar till röda korset/läkare utan gränser/UNCHR/Rädda Barnen och Unicef och vi är båda villiga att eventuellt engagera oss mer om det skulle bli aktuellt.

Men kontentan med detta inlägg är att reflektera över sitt egna liv. Du har det nog inte så himla dumt ändå. En funktionell vardag, kanske pluggar du, kanske har du ett arbete att gå till dagligen, du har en säng att sova i och mat på bordet. Du har din hälsa, om inte så har du möjlighet att ta dig till ett sjukhus. Det är så lätt att bli missnöjd (pratar om mig själv) och det är ju himla dumt när man faktiskt har det riktigt bra. Att tjura och vara missnöjd över allt som egentligen inte är självklart för alla är patetiskt och ett hån mot dom som inte har något.

Och här tror jag att jag är en simpel människa, med simpla drömmar om ett enkelt liv. Ändå vill jag ha en större lägenhet, större (etisk) garderob och ekologisk mat på bordet. Japp. Tur att det här med ödmjukhet är något som man jobbar med hela livet. För jag vet att det kommer komma stunder då jag delvis ‘hatar’ mitt egna liv och önskade att jag hade det så mycket bättre i vissa situationer, men då ska jag helt enkelt ta ett djupt andetag och rabbla upp följande saker jag borde vara tacksam för:

▷Jag lever
▷Jag har en familj som jag har nära kontakt med
▷Jag har ett jobb och en inkomst som är okej
▷Jag har en pojkvän som jag älskar
▷En hund och en katt (mina drömdjur som barn… och som vuxen)
▷Jag har fast boende, dvs bostadsrätt och kommer troligtvis inte bli utkickad om en månad tillskillnad från många andra handare i Göteborg
▷Jag har bil och mycket lätt att ta mig till ställen
▷Min enda skuld är CSN

När man listat upp lite grejer så som jag gjort nu så skäms man lite. Det kan jag lova. För man inser att man har väldigt mycket att vara tacksam för.

Nåväl! Nu känner jag att jag svamlar lite men behövde bara få ur mig det. Läste även en mycket tänkvärd krönika som jag också uppmanar er att läsa. Ni hittar den här.

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: