Grön Skönhet

Daniele de Winter

För några veckor sedan fick jag ett paket på posten. I paketet låg 4 goodies från hudvårdsgurun Daniele de Winter. Jag upptäckte märket på Stockholm Beauty Week då ingen mindre än grundaren och visionären själv, Daniele, var på plats och berättade om företaget, visionen och produkterna. Hon förespråkar skönhet från insidan-ut och alla hennes produkter baseras på naturliga ingredienser, bl.a. acaibär som är rika på antioxidanter, afrikansk mango, matcha, bär (blåbär, hallon), gurkmeja för att nämna några. På riktigt, produkterna är fyllda till bredden med “näring” för huden. Med det sagt är inte märket 100% rent men vissa produkter i rangen är tillräckligt rena för att jag ska känna mig bekväm med att testa märket. Inlägget baseras på pressutskicket och är med andra ord inte sponsrat. Vill du läsa mer om min policy kring press och samarbeten så kan du läsa mer om det här.

Okej vi börjar!

Jag fick fyra st produkter; Fleurs Nocturnes Relaxing Anti Stress Body OilSkinergie: Smooth & Redensify Beautiful, Beauty Shot: Firm & Illuminate och Etincelles De Soleil Toning Balancing Facial Oil.

Daniele De Winter

Det här med långa namn. Ju längre desto mer fancy eller? Måste säga att jag blev riktigt glad för produktvalen, visse ju inte vad jag skulle få. Men vi börjar från vänster.

 

Fleurs Nocturnes Relaxing Anti Stress Body Oil

Där ser ni en fantastisk kroppsolja som ska vara avslappnande med en slags “anti-stress”-formula. Är i allra största grad beroende av avslappnande produkter just nu för 1. stressnivån ska vi inte skoja om. 2. jag älskar lavendeldoft. Om det funkar eller ej är en annan femma, men personligen blir jag avslappnad av lavendeldoft. Kanske liiite placeboeffekt, men det funkar ändå för mig. Produkten innehåller 200 ml och kommer med pump vilket förenklar applikationen avsevärt! Älskar det. När det kommer till formulering så är oljan otroligt återfuktande för att vara så pass “lätt” som den ändå är. Smörjer in mig med denna innan läggdags eller efter duschen och oljan absorberas snabbt av huden. Själva flaskan är i plast vilket gör det enkelt att resa med. Det är alltid extra känsligt med glas, tänk om jag tappar flaskan liksom. Men plast har ju också sina nackdelar om en försöker plastbanta. Ja, det är ju upp till er vad ni värdesätter.  Produkten kostar 1062 kr och ni kan köpa den här

Daniele De Winter

 Skinergie: Smooth & Redensify Beautiful

Vi går vidare till de fyrkantiga boxarna och de produkter som jag blev mest exalterad av. Nämligen vitaminer och vitamindryck för att boosta huden inifrån. You know I love me some good detox/kosttillskott/vitaminer. Skinergie-produkten är vitaminkapslar som innehåller Omega 3 (2500mg), grönläppad mussla (6,75 mmg), Astaxantin – som har 65 gånger mer antioxidanter än vitamin C (50mg) och Acerolaextrakt (25% vitamin C). Dessa kapslar innehåller inte tillsatt socker, sötningsmedel, GMO, mejerier, vete, gluten, konserveringsmedel, syntetiska färgämnen eller syntetisk smak. Du tar kapslarna i samband med mat och dessa kommer att räcka dig i 28 dagar. Kan ju inte riktigt svara på om det har gett något resultat än men jag ska hålla er uppdaterade! Priset ligger på 1074 kr och du kan köpa produkten här. 

Beauty Shot: Firm & Illuminate

Det andra paketet som heter BEAUTY SHOT, är ett pulver som du blandar med vatten/juice/smoothie för en riktig vitaminboost. Bara namnet “drink yourself beautiful” – kom igen. I love that. Drick på dagen, den har en tendens att vilja hålla dig vaken om du dricker på kvällen… just sayin’. Innehåller Coenzym Q10, Siberisk Ginseng, Matcha grönt te, Acerola, Baobab, Afrikansk mango, Acai, Maquibärextrakt,  Blåbärextrakt, Hallon, gurkmeja, N-acetyl-D-glukosamin (hjälper huden att behålla fukt och håller hudcellerna återfuktade och “ungdomliga”) och marincollagen.  Även denna produkt är fri från tillsatt socker, sötningsmedel, GMO, mejerier, vete, gluten, konserveringsmedel, syntetiska färgämnen eller syntetisk smak. Produkten ska räcka i 28 dagar och kostar 1147 kr här. På bilden ovanför har jag blandat pulvret med vatten. Smakar sådär, lite som jättekoncentrerad nyponsoppa. Men vad gör man inte för inre skönhet…

 

Jag skulle tippa på att dessa produkter behöver 1-3 månaders användning för att en verkligen se ett resultat. Dessutom bör en kanske avstå från onyttig mat om en veeerkligen vill se resultat. Är just nu inne i en “YOLO”-period och äter allt jag ser. Men om jag märker en signifikant förbättring i huden trots skräpmat så vet jag förmodligen orsaken ↓

Daniele De Winter

 

Etincelles De Soleil Toning Balancing Facial Oil.

Slutligen så fick jag en ansiktsolja som påstås vara till för att balansera huden. Jag har hittills bara använt den på kvällen eftersom att den är ganska fet, fast inte fet på det sättet att den lägger sig som ett lager ovanpå huden, men den är rikligt fet. Om ni förstår… Hur som, den sjunker inte in i huden på en gång utan jag masserar in produkten och passar även på att göra lite ansiktsmassage vilket fungerar utmärkt med denna olja. Till en början kändes produkten så fet att jag inte ville ha nattkräm över eftersom att det kändes lite overkill. Men när oljan sjunkit in i huden upplever jag att huden känns lite stram så det jag gör är att smörja in ansiktet med nattkräm 15-20 minuter efter oljan. Ansiktsoljan har inte orsakat tilltäppta porer eller nya finnar vilket ALLTID är ett plus när det kommer till min hud. Tycker mig också urskilja jämnare hudton och att mina pigmenteringsärr försvinner snabbare. Om det nu beror på denna produkt eller vitaminerna jag tar/dricker det vet jag inte. Men det är någonting som har förändrats och som gör att min hud känns mycket mer balanserad. Tänk om jag kan lägga min PMS-hud bakom mig nu 😍 Och ansiktsoljan kommer också i en plastförpackning och med pump. Big like. Ansiktsoljan kostar 805 kr och du kan köpa produkten här.

 

Konstruktiv kritik

Det allra största minuset med kroppsoljan och ansiktsoljan är att det inte finns någon innehållsförteckning alls på flaskan eller i/på kartongen. Hur suspekt liksom? Särskilt när de förespråkar naturlig skönhet etc. Är den naturlig eller “naturlig”? Det är nog min allra största kritik trots att produkterna är bra. Transparens är A och O och jag ser hellre att de är ärliga med sina brister än att dölja bristerna (om det nu är några brister). Produkterna kanske är helt rena men det vet jag ju inte eftersom jag inte kan läsa innehållsförteckningen själv. Jag skrev till företaget och frågade och fick innehållet (även om jag fattar hälften av vad det är).

Kroppsoljan innehåller:
Sclerocarya Birrea Vitis Vinifera, Simmondsia Chinensis, Lavandula Angustifolia, Aniba Rosaedora Var. Amazonica, Cananga Odorata, Jasminium Grandiflorum. 

Ansiktsoljan innehåller:
Boswellia Carterii, Pelargonium x Asperum Cv. Bourbon, Citrus Aurantium SSP. Amara, Rosmarinus Officinalis Cineoloferum, Sclerocarya Birrea, Vitis Vinifera, Simmondsia Chinensis.

 

SVENSKA TACK! På deras hemsida står det istället:

(Ansiktsoljan) Ingredients: Essential oils of Geranium, Rosemary, Frankincense and Jojoba

(Kroppsoljan) Ingredients: Essential oils of Rosewood, Lavender and Ylang Ylang

 

Så om vi kör en liten sammanfattning: 

✏︎ Kroppsoljan är fantastisk och trots sitt dyra pris är den så dryg att jag tror att den kommer hålla länge.

✏︎ Ansiktsoljan är bra men jag känner att det finns andra serum/oljor som jag hellre använder.

✏︎ Beautyshot: Älskar konceptet men för det priset lägger jag hellre pengarna på frukt och grönsaker och gör min egen hälsodryck. MEN! Hade jag haft ekonomin att spendera hade jag ändå lätt fortsatt köpa dessa produkter då det är enkla, ger mig energi med alla sina superfruits och jag slipper göra grovjobbet. Det är liksom bara att blanda och så vet jag att jag fått i mig 100% näring.

✏︎ Skinergie: För tidigt att uttala mig men det finns ändå en risk att jag köper dessa igen. Vi får se när alla tabletter är slut och jag återgår till det normala om min hud försämras. Gör den det så kommer jag inte vara sen med att klicka hem ett nytt paket.

✏︎ MINUS: ingen innehållsförteckning. Suspekt? JA.

 

 

Om du skulle välja en av dessa produkter, vilken skulle du vilja testa?  Berätta! ↓

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: