Dagliga skönhetsrutiner med Morocco Medina
Grön Skönhet

Dagliga skönhetsrutiner med Morocco Medina

[ Detta inlägg är ett samarbete med Morocco Medina / This is a collaboration with Morocco Medina ]

 

Hej vänner!

För några veckor sedan fick jag hem ett pressutskick med några skönhetsprodukter från Morocco Medina. Som ni hör har företaget hämtat sin inspiration från Marocko. Jag fick hem en arganolja, rosenvatten, “gold soap” och en exfolierande handske som kallas för “kessa”. Ärligt talat så hade jag inte alls några höga förhoppningar på produkten, det var något med förpackningarna och titeln “ARGANOLJA” inte direkt gjorde mig upphetsad. Inte för att det är något fel med arganolja, men det kändes bara allmänt “meeehh.” Hur som helst, inte visste jag att jag precis snubblat på min numera “måste-ha-produkt” i duschen.


Hi guys!

A couple of weeks ago I stumbled across this brand called Morocco Medina. As you can hear from the name they’re totally inspired by Morocco. I was kindly sent a couple of products to try out as in a PR-gift and honestly I didn’t have high hopes at all. It was something with the overall look of the packaging and the title “ARGAN OIL” that made me go “mehh…”. Not that there’s anything wrong with argan oil but it just doesn’t excite me, that’s all. Anyways, I was sent an Argan Oil, rosewater, a Gold Soap and a Kessa Mitt. Little did I know that I was just about to discover my now holy grail body wash. I’m seriously obsessed!

dagliga skönhetsrutiner med morocco medina

Det är Gold Soap och Kessa-handsken vi pratar om. Gold Soap är den mest unika duschprodukten jag någonsin provat. Konsistensen är som en gel, en riktig, riktig seg gel och du får gräva ut en klick med handsken. Den har en uppfriskande doft av eucalyptus och börjar löddra lite om du arbetar in produkten på huden. Men det som övertygade mig var effekten av att använda produkten, jag kände mig SÅ ren. Ni vet känslan att vara squeaky clean? Love it. Men jag märkte även att finnarna på ryggen och skuldrorna började försvinna. Hallå sommar och bara axlar!

Produkten sticks nästan lite, vilket kanske låter lite märkligt. Men den sticks på ett sånt där skönt “produkten-fungerar-sätt”. Är ni med mig? Dock så måste jag alltid återfukta huden efter duschen, särskilt efter att jag använt denna produkt.


I’m obviously talking about the Gold Soap. It’s the most interesting and unique body wash I’ve ever tried. The consistency is like a hard gel, like reaally hard. I Just scoope it out with the Kessa mitt. It is freshly scented with eucalyptus and the product will start to lather a bit if you work it into your body. Not overly lather-y tho. What really convinced me was the effect of me using this product. I just felt squeaky clean. Like for real. And I also noticed that the spots on my back and shoulders cleared up. Tank tops for summer here I come! The product tingles a little, I know it might sound weird for some of you. But you know, it tingles in a “I-feel-it-working” kind of way. But I really must moisturize after using this product. Since making me feel squeaky clean it also makes me feel squeaky dry.

dagliga skönhetsrutiner med morocco medina

Men det är också i kombination med Kessa-handsken som är magisk! Jag har på riktigt aldrig fattat grejen med exfolieringshandskar men tror bara inte jag hittat “den rätta”. För denna är som sagt magisk. Det är otroligt grov och jag skulle inte rekommendera att använda den för sig, eller åtminstone pallar inte min hud det. Men oj vad den exfolierar. Jag skojar inte när jag säger att den ger mig babylen hud. Men som sagt, jag använder bara kessan tillsammans med Gold Soap. Magisk kombo. Jag är nu på min andra burk, jag menar det verkligen. Detta var verkligen ett magiskt fynd, för priset? ja, för 129 kr kan man verkligen kalla detta för ett guld-fynd!


But it’s also the combination of the gold soap and the Kessa, the exfoliating mitt, that was magical. I truly never got around to use exfoliating mitts but now I just think that I never found “the one”. Because as I said. This Kessa thing aint a joke. It’s very coarse which makes the exfoliation really intense so I wouldn’t recommend it for anyone with really sensitive skin. And I sure wouldn’t use it on its own because it’s truly the most intense thing out there. But oh my, does it exfoliate? Yup! I’m not kidding but it makes my skin baby smooth. I always, always use the kessa mitt together with the Gold Soap. I just freakin love it! I’m already on my second jar. And last but not least. Let’s talk about the price. It costs ~ €12 / £10 / $13 which is like golden itself. I love me a good bargain.

dagliga skönhetsrutiner med morocco medina

De andra produkterna jag använder i videon var också otroligt fina. Jag älskade exempelvis att rosenvattnet kom i en sprayflaska på 100ml. Det gör den perfekt till resan eftersom att jag hatar att resa med glasflaskor. Okej, jag vet att man kan köpa resesprayflaskor och bara hälla i sitt rosenvatten, problemet är att de oftast har världens sämsta mist. Istället för en dis av rosenvatten blir det som en kalldusch. Inte det jag är ute efter när jag vill fixera min makeup. Så förutom att vara ett bra rosenvatten så får denna produkt ett stort plus för sin fina mist!

Angående rassulleran så rengjorde den verkligen min hud på djupet, utan att för den delen få mig att vilja riva bort mitt ansikte efter applikationen. De flesta rassulleror är så fruktansvärt intensiva på min hud och kliar något så förbaskat. Denna kliar inte utan sticker bara litegrann, ni vet, på ett sånt där “jag-känner-hur-det-fungerar-sätt”. Jag blandar min med rosenvattnet, och om jag vill vara riktigt fancy blandar jag ibland i lite manuka honung för extra återfuktning och antioxidanter.


The other products used in this video were also really great. I loved that the rose water came in a 100 ml plastic spray bottle. It makes it really great for traveling since I don’t like to travel with glass bottles. But it’s really the fine mist that got me hooked. I know you can buy travel size containers and just pour your regular rose water into that when traveling, but most of them has an awful mist. Well it’s not really a mist, it’s basically a shower. Not what I want when setting my face…. So this rosewater not only wins for being a great rose water, but also for the beautiful mist.

The rhassoul clay really did detoxify my skin without making me want to scratch my face after application (which most rhassoul clays makes me want to do…). I love using this on my t-zone and if I’m feeling extra fancy I sometimes mix in a bit of manuka honey for extra moisture and antioxidants.
dagliga skönhetsrutiner med morocco medina

dagliga skönhetsrutiner med morocco medina

Sist men inte minst har vi arganoljan. Denna kommer i en glasflaska med pump som gör applikationen så mycket enklare och användarvänlig. Jag föredrar att använda arganolja i håret, mest för att jag har så otroligt många andra serum jag hellre vill använda i ansiktet. Med det sagt så absorberades oljan fint i huden och om du är någon som vill förenkla din skönhetsrutin så skulle jag absolut rekommendera denna arganolja pga sina multitaskande egenskaper.


Last but not least we have the argan oil. It comes in this glass bottle with a pump with makes it really user friendly. I prefer using this in my hair actually. Nevertheless, it absorbed really quickly into my skin, but I have so many other serums in rotation that I just gravitate towards them instead. But if you’re looking for something to simplify your beauty routine I would definitely steer you towards this argan oil.


Om samarbetet / about the collab

När Morocco Medina frågade om jag ville teama upp med dom efter några veckors användning kände jag bara JA, såklart. Varför skulle jag inte vilja tipsa er om naturliga produkter som faktiskt är bra OCH inte sätter en i personlig konkurs? Därför tog jag fram denna video där jag visar hur mina dagliga skönhetsrutiner med Morocco Medina kan se ut.  Spana gärna in den ❤


When Morocco Medina reached out to me and asked if I would be interested in doing a collab I was like heck yes! Why wouldn’t I want to share natural products that actually delivers results and are budget friendly? So I’m so thankful to Morocco Medina who sponsored this GRWM using their products. Please check it out and enjoy! ❤

 

 

Glöm inte att följa mig på Bloglovin för att få inläggsuppdateringar eller följ mig på Instagram. Där får ni alltid följa med mig på mina vardagsbestyr.  Du kan såklart också prenumerera på bloggen via epost, på så vis får du ett mail varje gång jag publicerat ett nytt inlägg. Registrera din epost i menyn till höger.

Don’t forget to follow me on bloglovin and connect with me on instagram. Find out what I’m up to on an everyday basis on instagram stories. Don’t be shy, see you there!

 

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: