Grön Skönhet,  One Brand Focus

Couleur Caramel – ekologiskt och naturligt smink

Couleur Caramel – lägg det på minnet. Okej, inte det enklaste namnet att lägga på minnet (eller stava), men detta är ett kosmetikmärke som verkligen flygit under radarn. Det är synd, för produkterna jag fått chansen att testa har verkligen – och då menar jag verkligen imponerat på mig. Och för er som inte vet så är jag ganska kräsen av mig 😅

Hur som helst så har jag spelat in en video där jag går igenom min kollektion av Couleur Caramel-produkter. Detta är långt ifrån hela deras sortiment men vill ändå tycka att jag fått med en hel del.

I del 1 går jag igenom basprodukter som primers, foundations, rouge, puder etc. Det finns verkligen några hits & misses och som sagt, allt jag gillar betyder ju inte att dessa produkter kommer att fungera för dig samt att de produkter som inte funkade för mig inte skulle kunna fungera för dig. MEN, jag hoppas att du får en överblick vad som finns i sortimentet.

Couleur Caramel

I del två går jag igenom ögon- och läpprodukter. Återigen har vi några hits & misses. Kika på videon för att ta reda vilka produkter jag fullständigt älskar och vilka produkter jag personligen hade skippat.

Ekologiskt certifierat smink

De flesta av Couleur Caramels produkter är 100 % naturliga och 95 % av sortimentet har en ekocertifiering (Cosmebio BIO eller Cosmos Organic- certifiering). Detta innebär att ett utomstående certifieringsorgan (Ecocert, Qualite France) kontrollerar och godkänner att Couleur Caramels råvaror, slutrodukter, förpackningar, tillverkningslokaler samt att tillverknings- processen lever upp till de ekologiska kraven.

Fun fact: Couleur Caramel startade som ett “PRO”-sminkmärke. Dvs ett sminkmärke som används av makeupartister. Vet inte om jag är otroligt ytlig men det är lite svårt att tro när man tittar på produkterna bara sådär. Hur ska man veta att det håller en “professionell” standard? Svaret är att det vet man inte. hehe. Förens man testat produkterna.

Ända från start har de skapat produkter som inte bara matchar den kon- ventionella standarden inom kosmetik utan även överträffat flera konventionella storfavoriter när det kommer till pigmentering och formulering. Ögonskuggorna kan lätt jämföras med mac, och deras hydrating primer påminner otroligt mycket om kultkrämen Flash Balm från Clarins, och deras puder… Laura Mercier kan ju slänga sig i väggen. Detta har Couleur Caramel lyckats ta fram utan att använda syntetiska ingredienser som mineraloljor, silikoner och parabener!

Det är inte undra på att sminket använts på bl a röda mattan i Cannes, Miss France samt i franska Let’s Dance. Säger en hel del! Och ja, om ni inte redan förstod så är varumärket franskt till att börja med.

Nya miljövänliga förpackningar hösten 2020

Couleur Caramel kommer till min förtjusning uppdatera sina förpackningar. Hejdå brun kartong (miljövänligt javisst, men chic-faktor noll), och kommer istället få en skitsnygg vit och clean förpackning.

Liten sneak peak på hur det kommer se ut…

De nya förpackningarna består av ett miljövänligt material som kallas PLA (Polylactic Acid) samt FSC-certifierat trä. Materialet PLA är
ett ekologiskt och miljövänligt genombrott eftersom att de nu kan erbjuda förpackningar som är 100% biologiskt nedbrytbara och som håller mycket hög kvalitet.

Avslutningsvis så hade det varit intressant att få veta om du:

  1. hade hört talas om Couleur Caramel innan (eller var jag den enda som levde under en sten?)
  2. testat något från sortimentet?
  3. också har en tendens att köpa produkter baserat på om de har snygga förpacknignar?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: