bristningar
Graviditet,  Grön Skönhet,  Livstil

Bristningar & skönhetsideal + minirecension av graviditetsoljor

Här om dagen upptäckte jag graviditetens första bristningar på min mage. Ska inte sticka under stolen med att jag blev besviken, jag som varit så duktig med att smörja in mig dagligen. Visst, krämer och oljor kan bara hjälpa till en viss grad då bristningar är genetiska. Ändå kunde jag inte låta bli att bli nedstämd… som att jag föll på mållinjen (har bf om en vecka-ish).

Sen blev jag frustrerad att jag ens reagerade som jag gjorde. Som om bristningar är hela världen?! Det bör istället klassas som den häftigaste souveniren och bevis på att jag burit ett barn i magen. Är inte det badass så vet jag inte. Men summa summarum, jag fortsätter jobba mentalt med att inte bry mig om de nya detaljerna på min kropp.

Hur som helst, skönhetsnörd som jag är så har jag ändå hunnit med att testa lite olika oljor och krämer som jag använder till att smörja mig med. Dessa ser ni här ↓ ↓ ↓

ÄLSKAR Barr Swedens Pregnancy oil. Den är fet och dryg men sjunker snabbt in i kroppen. Men eftersom att den känns lite fetare så har jag främst fokuserat denna olja på just mage och bröst. Det enda jag inte gillar med den är förpackningen. Visst, glasflaskan och etiketten är fin, men användarvänlig..? Nja. Eller så gör jag något fundamentalt fel. Tycker förpackningen lätt blir kladdig och oljig, hade hellre sett en pump-förpackning! Dessutom tar det lång tid innan man får ut tillräckligt mycket produkt för att smörja ett så stort område som en gravidmage ju är. Det är typ.. dropp….dropp…dropp… dropp. Aint nobody got time for that. Men eftersom att produkten i sig är så himla, himla bra och lämnar min hud mjukare än mjukast så ser jag lätt förbi denna petitess. Jag köper min på apotea för 199 kr.

Olja nummer två som jag också ääälskar är Estelle & Thilds Biocare Baby pregnancy oil. Denna påminner mycket om Barrs gravidolja men känns inte lika dryg i konsistensen. Denna använder jag över hela kroppen och den återfuktar fint! Älskar även förpackningen, kanske inte lika hållbar som Barrs glasflaska eftersom att Estelle & Thilds gravidolja kommer i en plastflaska. MEN det går så mycket snabbare att klämma ut oljan ur flaskan, dessutom väger den inte lika mycket och blir därför smidigare att ha med on the go. Du behöver heller inte vara lika rädd för att flaskan ska gå i tusen bitar om den råkar glida ur händerna och hamna i golvet…
Även denna olja klickar jag hem på apotea för 179 kr.

bristningar

På bild ser ni även Neal Yards Mother’s Balm, Gröna Gredelinas Whipped Coconut, Weledas Stretch Mark Massage Oil och Care of Gerds Pregnant Body Oil. Dessa ska jag erkänna har inte använts lika flitigt då jag som sagt fastnat för Barr’s och Estelle & Thilds gravidolja. Men visst har jag roterat och använt dom lite här och där. Weleda-oljan har dock använts flitigt när jag tvingat David massera mig 😅

Om dessa oljor bidragit till att jag inte fått “så många” bristningar vet jag inte… däremot vet jag att de har varit fantastiskt sköna att använda. Har jag slarvat med återfuktningen har jag nämligen genast känt hur det kliat och stramat på magen – så oavsett så har oljorna varit guld denna graviditet. Men som sagt, kan inte svara på om jag skulle fått mer bristningar eller om de huvudtaget hjälpt mot bristningarna. Det är ju genetiskt trots allt.

Du som varit gravid eller är gravid – använde/använder du några produkter för att minimera uppkomsten av bristningar?
Och vad är dina tankar kring bristningar? Blir du också frustrerad av att du visst bryr dig, eller skiter du fullständigt i de berömda tigerränderna?

One Comment

  • Mia

    Har också BF om cirka en vecka och har en så länge inga bristningar på magen, brösten ska vi däremot inte tala om. Men det sköna är att jag inte bryr mig om dem, vet dock inte om jag hade varit lika obrydd om de suttit på magen som man ju visar upp oftare än brösten. Men med tanke på hur elak jag varit mot min kropp tidigare är jag så stolt över att jag varken brytt mig om viktuppgång eller bristningar. Det känns som ett bevis för att jag tycker rätt bra om min kropp oavsett hur den ser ut ❤️

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: