Livstil,  Personligt,  Slow Fashion

Är det okej att shoppa så länge det är "etiskt"? samt en OOTD

High fashion – Zero cruelty.

bossejag

Hoppsan. Jag råkade visst beställa den här ryggsäcken av Gunas. Jag är SÅ nöjd! Leveransen gick på mindre än en vecka, har inte behövt betala tull (än…) och kvalitén är fantastisk. Eller det känns riktigt lyxigt för att vara 100% vegan och cruelty free. Jag får plats med min macbook, laddare, krimskrams, kamera och plånka. Rekommenderar den till alla som vill ha en snygg och praktisk väska!
Schysstva_mars_1261

Vädret i Göteborg har för övrigt varit fantastiskt de senaste dagarna. Kunde bl a knäppa av dessa bilder efter jobbet idag utan att frysa ihjäl. Lite OOTD (Outfit of The Day) nu då: på mig har jag leggings från Gina som är sisådär 6 år. T-shirten är från The House of Fair Trade och skjortan är en herrskjorta som jag fyndat på Second Hand i Göteborg. Skorna är Vans. Ryggsäcken är min alldeles nya, tjusiga ryggsäck från Gunas!

Schysstva_mars_1271
På sistone har jag känt mig allmänt missnöjd klädmässigt. Kläder går sönder, sitter “mjeh” på kroppen, inget passar, etc etc. Känner ni igen er? Måste verkligen ta tag i garderobsrensningen snart! Det är svårt det där, man försöker å ena sidan minska konsumtionshetsen, å andra sidan köpa nytt som “ändå” är OK. Men vad är egentligen OK? Är det okej att shoppa så länge det är “etiskt?” eller är det också inom konsumtions-hets-kategorin? Är själv kluven nämligen. Jag försöker tänka så här: jag har mina kläder så länge det går. Går något plagg sönder, som jag verkligen måste ersätta, då försöker jag hitta mer etiska alternativ på marknaden. I o m att schyssta producerade kläder oftast kostar mycket mer än konventionella kläder (H&M, Monki, Lindex, etc) så tvingas man ju också att tänka mer på om plagget eller accessoarerna är värda pengarna. Min ryggsäck, som ni ser på bild, är en investering. Vi kommer ha många bra år tillsammans.

Nu vill jag veta hur ni tänker och resonerar? Är det okej att shoppa så länge det är “etiskt?” eller är det också inom konsumtions-hets-kategorin?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: