Livstil,  Personligt

AMBITION ON FLEEK

citatJust nu spelas denna låt på repeat och solen skiner in genom fönstret. Underbart.
Jag kände bara att jag ville kika in här och skriva ett lite mer personligt inlägg bland alla skönhets- sminkrelaterade inlägg.

Just nu befinner jag mig på plats i livet som är väldigt osäker. Allt är osäkert. Privat som i arbetslivet. Tankar som “gör jag rätt”, “är jag lycklig”, “vad har jag för drömmar och mål” är lagom lättsmälta (not) tankar som cirkulerar just nu. Min största rädsla i livet är att fastna på samma punkt, att nöja sig. Att acceptera någon slags “jaha, så här är det”-känsla. Ryser av bara tanken. Vill mer. Vill göra mer. Vill uppleva mer. Får ofta höra att jag hoppar långt fram i livet istället för att fokusera på här och nu, men ärligt talat tror jag inte det handlar om det. Men det är klart att jag inte vill stanna i mitt “här och nu” när jag inte är nöjd med mitt “här och nu”. Att visualisera den framtid jag drömmer om sporrar mig och motiverar mig ju bara ännu mer att jobba hårdare för att ta mig dit. Därför har det alltid varit viktigt för mig att omge mig med människor som är ambitiösa och “doers”. Som tar tag i det istället för att bara vandra omkring utan varken avsikt eller mening. Det gör mig bara deprimerad.

Vi har alla olika bild på hur vår “perfekta situation” ska se ut. Vissa drömmer om att vara självförsörjande i en stuga utanför stan, andra drömmer om att klättra på karriärsstegen, gifta sig eller bilda familj. Att vi har olika drömmar och visioner är fint tycker jag. Mina drömmar och visioner behåller jag för mig själv så länge.

Att bryta sig loss från sin nuvarande situation kan vara oerhört tuff. Beroende på vilken plats i livet man befinner sig på (gift, sambo, barn) så kan förändringar kräva mycket energi och i vissa fall måste man avsluta vissa relationer för att kunna växa. Det är här jag tror många fegar ur. Och man stannar kvar i en situation som inte gör en gott längre. Tillslut har man tappat bort sig själv och den insikten kan vara överväldigande.

Till alla er som befinner er på samma plats i livet som mig, jag hoppas att ni hittar er styrka och vågar bryta er loss från er nuvarande situation. Det är inte fel att vilja ha mer. Dämpa inte den rösten. Den kommer att leda er till något mycket bättre. ♥︎

Nu vill jag veta hur ni tänker och resonerar? Borde man följa den där “jag vill mer”-rösten eller ska man lägga fokus på att börja gilla sin nuvarande situation? ↓

5 Comments

 • Pernilla Johansson

  Fuck nu:et! 😉

  Haha, lite skämt åsido och lite allvar – att jobba mot sina mål är ju extremt viktigt, men också att hitta balansen mellan nuet och målen. Jag är fortfarande alldeles för dålig på att vara i, och njuta av, nuet. Jag tycker som du att mitt “nu” inte är helt on fleek, samtidigt som jag verkligen inte vantrivs. Och när jag njuter för mycket av nuet tenderar jag till att vakna upp med träkeps..

  Så jag har ingen bra hejaramsa att ge. Förutom att jag för flera år sedan tatuerade in texten “they say you gotta stay hungry, hey baby, I’m just about starving tonight” och det är lite pga Bruce är min darling och lite pga JA, du ska lyssna på den där rösten som vill mer. Vi lever bara en gång (vad jag vet), och fan om jag inte tänker maxa det livet alltså, NU och IMORGON.

 • Matilda

  Låter som en tuff period. Jag känner igen den väl. Någonstans där i alla funderingar och existensiell ångest gäller det nog att hitta det som känns som det du verkligen vill göra. Om det finns något som du länge velat göra, och som du känner oro för att det aldrig ska bli av, försök sträva efter det.

  Men det är en fin balansgång det där mellan “nu” och “sen”.
  Just nu får jag frågan nätan varje vecka: “vad ska du göra sen?” Detta för att för att “sen” – lite mer än ett halvår förändras min livssituation i den menig att jag blir arbetslös och måste ta tag i vad jag vill göra. Hade detta varit mig för några år sedan hade jag haft panik jut nu av att inte veta vad som skulle hända. Jag hade alltid långsiktiga planer som förvisso sällan blev som tänk, men det fanns i alla fall någon sorts långsiktighet. Det finns inga sådana planer nu. Inte en enda. (jo, det finns olika tänkbara scenarier, men inget som jag aktivt jobbar mot). Just nu måste jag helt enkelt fokusera på nuet för att inte låta framtidspaniken ta över, annars kommer detta projekt (som på sätt och vis kan bli nyckeln till vad som kan hända sen) aldrig bli färdigt. Den inställningen har jag nog haft det senaste året och för mig varit befriande och minskat stressen. Jag känner mig fortfarande ganska ung och vet att jag kommer att hinna med många olika saker i livet.

  I alla fall – heja dig! Hoppas du finner det som känns rätt för dig. Men oroa dig inte för mycket för att du oroar dig, det är nog mänskligt och de flesta av oss delar dina erfarenheter 🙂

  • Anna Fernmo

   Men tack för en himla fin kommentar och för att du delar med dig av dina tankar och funderingar. Vet precis hur det känns med att studierna “tar slut” och man tvingas “möta verkligheten” på ett helt annat sätt. Mycket situationstecken nu känner jag… Och det är alltid skönt att någon annan bekräftar att ens tankar är någorlunda vanliga, man blir ju nojjig tillslut…

   Jag hoppas att du lyckas avsluta med det du håller på med (och känna dig nöjd med din insats!) och att det bäddar för en helt fantastisk framtid som är ämnad för just dig! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: