Grön Skönhet

4 konventionella produkter jag inte kan göra mig av med (än)

konventionellaprodJag tänkte att det kunde vara kul (?) att skriva lite om 5 produkter som jag fullkomligt älskade innan jag insåg att de var giftbomber. Det finns absolut bättre (hoppas jag…) alternativ där ute så mitt mål är att göra slut på dessa produkter och ersätta dom mot något snällare för mig och miljön. När jag väl hittat värdiga ersättare kommer jag göra ett litet inlägg om hur jag jag jämför den konventionella produkten mot den ‘snällare’ produkten. Bu eller bä? Nåväl, det kommer ju dröja ett tag då det finns en del kvar i produkterna…

Nars – Smudge Proof Eyeshadow Base 
Suck. Detta har varit min KLIPPA i vått och torrt för att hålla min ögonskugga på plats och för att undvika att mascaran rinner – bye bye pandaögon. Ingredienserna ska vi inte ens gå in på… Har ärligt talat lite ångest för vad jag ska ersätta denna med. För denna är – hate to say it – guldvärd. Kanske pandaögon kan bli det nya svarta?   

Loccitande – Relaxing Pillow Mist
Pillowmist är något jag blivit “beroende” av de senaste 1-2 åren. Det är som en slags aromaterapi innan läggdags. Du sprayar lite på dina lakan (kudden!) och andas in det innan du somnar. Det är meningen att doften du sprayat ska hjälpa dig att varva ned innan läggdags (fungerade för mig). Nu när jag tänker på att jag har gjort det hela året med just denna produkt ger mig lite hjärtklappning… Men sen tänker jag också att anledningen till varför jag gjorde det var ju för att det fungerade… Skulle hemskt gärna vilja ersätta Loccitane-misten med Neom Organics pillowmist

Kevin Aucoin – The Sensual Skin Enhancer
Usch. Denna innehåller så mycket skit men den är bra. Dessutom räcker den så länge. TÄCKER ALLT. Håller sig på plats. Och är en riktig multitaskingprodukt (älskar ju multitaskingprodukter!) Den funngerar som concealer och den kan blandas ut med dagkrämen och bli bb-kräm eller foundation. Om vi säger så här, jag kommer använda den till sist droppen. Men det blir absolut inget omköp. Måste finnas liknande och renare produkter än denna.

Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup SPF 10
En av mina favoritfoundations tyvärr. Den täcker ALLT (om man vill) men går också att applicera som ett tunt lager. Håller sig på plats och “kladdar” inte. Ni vet när man kramar någon som är längre? Och så fastnar foundation på personen man kramats kläder? Händer mig hela tiden. Hur som helst. Det jag vill säga med det är att denna foundation kladdar inte av sig på någon annans kläder. Det blir heller ingen vit hinna på ansiktet när man fotar med blixt (det blir det om man använder sig av hög spf vid blixtfotografering). Det är med sorg i hjärtat som jag tar farväl av denna produkt (tänker dock göra slut på den innan jag gör mig av med den). Ser fram att hitta en liknande fast ren produkt.

 

→Har du någon “konventionell” produkt som du inte kan göra dig av med än? ←

 

 

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: