3 variationer på den vita blusen
Slow Fashion,  Youtube

3 variationer på den vita blusen

[I samarbete med T H R I V E]

Bygger du upp din hållbara kapselgarderob? Har den vita blusen fått flytta in än? Om inte ska du läsa nu. Jag har nämligen hittat den perfekta vita blusen som jag tycker att alla bör ha hängandes i sin garderob.

Säg hej till ALKA from ARMEDANGELS.  Den är rättvist producerad i 100% tencel och är figursydd men faller ändå lite sådär casual på kroppen. Blusen har ingen krage vilket gör den lite mer spännande, dessutom så  slipper man oroa sig för att se ut som en pingvin eller kypare om man väljer att styla blusen med ett par svarta byxor (eller är det bara jag?). Den är otroligt luftig och lätt att bära och det är verkligen ett plagg som är enkel att styla. Dessutom är det ett sånt där plagg som är lätt att variera vilket jag alltid tycker är en fin bonus. Så i videon visar jag hur du med enkla och små förändringar kan variera den vita blusen.

 

3 variationer på den vita blusen

 

Jag har valt en klassisk look och stylade blusen med mina utsvängda jeans från Mud Jeans. Till den bär jag en vegansk väska från Alexandra K. Dock passar ju blusen till allt. Styla den med ett par chinos, kostymbyxor, stuprör, kjol, shorts… whatever floats your boat. Det är ju det som är det fina med tidlösa plagg som är enkla att variera! Så vill du “own more with less” så är detta väl spenderade pengar. Blusen kostar 599 kr och du kan köpa den på T H R I V E som även har en webbshop. Är du i närområdet kan du såklart besöka butiken i Haga i Göteborg. Blusen finns för närvarande i lager i storlek XS till XL men tänk på att när en storlek sålt slut så kommer den inte in igen.

 

Sammanfattningsvis:

Investera i ett kvalitetsplagg som går att variera. Du sparar ned på antal plagg du faktiskt köper vilket är mer hållbart i längden och det sparar också mycket mera plats i garderoben.

Rösta med plånboken. Tänk också på att köpa plagg som är rättvist producerade i hållbara material. Mode och att vi ska “se bra ut” ska aldrig komma på bekostnad av någon annan människa eller miljön. Respektera plagget och respektera människan som tillverkat plagget. Spendera pengarna vist och rösta på den värld du vill ha. Jag vill rösta hållbart och rättvist.

Se det stora i det lilla. Underskatta inte de små förändringarna som att kavla upp ärmarna på ett plagg, eller knäppa alla knappar/knäppa upp en knapp extra, knyta blusen (fast det inte är en “knyt-blus”) osv. Liten förändring kan göra stor skillnad och kan verkligen få plagget att ändra karaktär.

 


Glöm inte att följa mig på Bloglovin för att få inläggsuppdateringar eller följ mig på Instagram. Där får ni alltid följa med mig på mina vardagsbestyr.  Du kan såklart också prenumerera på bloggen via epost, på så vis får du ett mail varje gång jag publicerat ett nytt inlägg. Registrera din epost i menyn till höger.

2 Comments

 • Jenn - forever abroad

  Haaallå, jag ska springa in till butiken när jag kommer till göteborg den 24:e augusti… Vill ha denna! men en fråga, vad har du för bh under??? Hur pass genomskinlig är denna vita blus liksom?

  Ps. vad duktig du är, videon var hur cool och bra som helst!

  //Jenn, https://jennifersandstrom.se

  • Anna

   åh tack! ❤︎ ja men gört! Hinner du med en fika? Under blusen har jag en vanlig “T-shirt”-BH i hudfärgat vilket funkade fin-fint! 🙂 Den är nog ganska genomskinlig om du har en svart bh. Men med en hudfärgad så blev det bra tyckte jag.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: