Grön Skönhet

10 webbshopar jag rekommenderar för att shoppa ekolyx ✢

Online Shopping måste vara den mest genialiska uppfinningen någonsin samtidigt som den är livsfarlig.$$$En kan väl säga så här; på mitt postombud behöver jag inte säga mitt namn längre… host. “Det var Anna va?”. Japp, that’s me.

Vill inte skryta men jag har svart bälte inom webbshopping. Under åren har jag snappat upp en del och därför tänkte jag dela med mig av mina 11 favoritwebbshoppar där du lätt kan spendera upp din månadsbudget för lite ekolyx.

 

Fördelar:

+ Ingen kollar snett på dig om du handlar i pyjamas (yes, mina köp sker oftast innan läggdags…)
+ Jag kan handla utan att stressa
+ Jag behöver inte vara trevlig
+ Jag behöver inte köa för att betala
+ Jag kan ta köpbesluten utan att någon flåsar mig i nacken
+ Ibland så går det att delbetala

 

Nackdelar:

– Leveranstid. En vill ju börja prova produkterna direkt!
– Det går inte att prova/känna in konsistens och färg på produkterna = Det är exempelvis otroligt lätt att välja fel foundationfärg…

Ett tips… Göm plånboken NU.  Och nej, jag är inte sponsrad av dessa webbshoppar… I WISH tho.

 

 

Svenska webbshopar:

 

Alice & White

Min absoluta favorit ekowebbshop är Alice & White. Vill du slippa tänka? Då ska du handla här. Allt är rent, naturligt, giftfritt, eko. Allt du vill ha helt enkelt. Dessutom bryr dom sig lika mycket om förpackningar och “utseendet” som jag gör så varje gång jag får en leverans så känns det som julafton. Allt är omsorgsfullt inslaget och det kommer alltid med schyssta prover. Ett minus är de höga priserna, men de erbjuder numera delbetalning. Dessutom kunde de ha större utbud av smink. Men vill du ha lyxig, ecochic hudvård så är detta webbshopen för dig.

 

Brallis

Brallis hamnar på listan av den enkla anledningen att de har det största sortimentet av märket 100% Pure i Sverige. 100% Pure är ett av mina favoritmärken och är ett av de renaste på marknaden. Har du inte provat? GÖRT.

 

Cocopanda

Cocopanda hamnar på listan av den enkla anledningen att de ofta har helt oslagbara priser och erbjudanden på bl.a. Jane Iredale.

 

Eleven

Eleven är också en sån där bred webbshop med galet stort utbud. Ibland har de schyssta erbjudanden på sitt ekosortiment och då brukar jag klicka hem lite 100% Pure-produkter (inte lika stort utbud som Brallis.se) och smink från RMS Beauty.

 

NaturelleShop

I denna webbshop har jag bl.a. klickat hem produkter från Juice Beauty, Tata Harper och Yarok Hair men du hittar även märken som Supermood, Gressa Skin, Absolution och Patyka här. Snabb leverans och du har också möjligheten att delbetala dina köp. Har handlat här flera gånger och aldrig blivit besviken.

 

Swedish Beauty Factory

SBF är också en fantastisk webbshop för dig som är ute efter ekolyx. Du hittar allt från hår- och hudvård och smink. Bor du i Umeå kan du även besöka deras butik- och frisörsalong. Avis!

 

Internationella webbshopar: 

BeautyBay

Beauty Bay har varit min go-to internationella webbshop. Här har jag handlat produkter från Vapour, rms Beauty (billigare än i Sverige) och min älsklingstoner från Mario Badescu. Efter Brexit är jag livrädd för vad som kan hända. Det har nämligen ALLTID varit svinsmidigt att handla från Beautybay. Har aldrig behövt betala tull eller frakt. +++++

 

Being Content

Är brittiska versionen av Alice & White fast med större utbud på smink. En vill ju ha allt…

 

Naturisimo

Naturisimo är webbshopen för dig som vill kunna köpa everything eko, naturligt och giftfritt som du kan tänkas behöva. Allt från budget till lyx. En riktig favorit.

 

The Detox Market 

The Detox Market finns både i Canada och USA och har ett brett utbud av produkter jag inte hittat i Europa än. Exempelvis EcoBrow och Alima Pures pressade puder. Jag har inte behövt betala tull och frakten gick på mindre än en vecka! Dock får du betala lite i fraktavgift men ärligt talat, det är värt det!

 

Berätta om ni har några andra webbshopar ni rekommenderar och isåfall VAD ni brukar beställa därifrån ↓ ♥︎

6 Comments

 • Josefina

  Jag handlar gärna och mycket på Naturligtsnygg.se! Tycker den är riktigt bra 😊 Men kul att se att det fanns flera som jag inte hört talas om tidigare, ska kolla in!

 • Josefina

  En annan fråga, vet du någon bra butik i Stockholmsområdet som säljer ekosmink? Vågar inte riktigt chansa och beställa foundation och läppstift på nätet, vill testa irl för att se att nyansen blir rätt 😊

  • Anna

   Åh, jag som inte bor i Stockholm (+ onlineshopping-beroende) har lite dålig koll. Mitt tips för att köpa smink online är att knappa in på youtube och helt enkelt youtuba den produkt jag är intresserad av. Så småningom kommer det upp någon som har gjort en “review” över produkten jag önskar. När jag skulle köpa RMS Beauty Foundationen så youtubade jag “rms beauty uncover up review” och fick fram flera videos. Jag tittade på dom och har du tur dyker det upp en person med liknande hudton som du. Så har jag gjort iallafall. Det har funkat 99% av gångerna 🙂 Men jag vet att Alice & White har ett showroom i Stockholm dit du kan gå, man måste dock boka in en tid. De har RMS i lager men inte jättestort utbud på smink tyvärr. Men prova youtube-knepet!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: