Grön Skönhet

Body Bazar ⏐ Just Rhossoul Clay

ansiktsmask

För ett himla bra tag sedan köpte jag denna ansiktsmask från webbutiken Body Bazar. Det är 100% rent rasullera – en himla schysst lera! Rasullera går att använda till både kroppen, håret, ansiktet… tutti!

På hemsidan beskrivs ansiktsmasken som sådan;

Jag är bara Rhassoul lera, en fantastisk multifunktionell lava från Marockos atlas berg. Människor har använt mig som tvål, schampo och hud balsam för mer än 1400 år sedan. Jag är en effektiv detox behandling som idag används av de flottaste SPA anläggningar över hela världen.  Känd för mina exfolierande djuprengörande och närande egenskaper. Hög på mineraler såsom kiseldioxid, magnesium, järn och kalcium kalium och kan dra ut överflödigt fett och rensa orenheter makalöst. 100 % naturlig och vegan såklart!

Påsen innehåller 250g och ansiktsmasken kommer i pulverform. Du måste alltså blanda ihop pulvret till en lera/gegga för att sedan stryka det på ansiktet. Jag saknade beskrivningar om HUR mycket pulver jag skulle använda mig av. Jag tog en tesked och blandade sedan försiktigt i vatten för att få en lagom konsistens. 1 tsk blev för mycket för mig… jag antar att man måste testa sig fram!

Konsistensen var mousseliknande och doften var helt okej. Varken för mycket eller för lite. Efter några minuter började det sticka i ansiktet, ni vet så där som när man använder kemisk peeling. Någon som testat kemisk peeling? Hur som helst, det känns precis så. Ganska intensivt faktiskt. Personligen så älskar jag den där stickande/kittlande känslan, inbillar mig att produkten verkligen “gör något”. 😉

En annan sak jag reagerade på var hur ansiktsmasken riktigt stramade åt på huden. Det blev som ett litet ansiktslyft (med betoning på liten). Huden kändes åtminstone tajtare på vissa ställen men om det blev någon skillnad utåt sett det kan jag inte svara på. Men känslan…! Den var det inget fel på.

Slutligen så kändes mitt ansikte lenare än en barnrumpa. Skojar inte. Jag är fullständigt blown away över hur bra rasulleran är. Ansiktet kändes fullständigt rengjort (porer, överflödig olja, etc), torr och överflödig hud exfolierades bort och här sitter jag nu med bebislen hud. Den har allt eller rättare sagt, den gjorde allt jag förväntar mig av en ansiktsmask! Och för det priset (129 kr) kommer jag definitivt köpa produkten igen när det tagit slut (lär ju dröja ett bra tag om det behövs mindre än 1 tsk varje gång!) Den får 5/5 stjärnor ★.

Har du testat rasullera tidigare? Hur brukar du använda den isåfall? (Håret, huden, kroppen?) Dela gärna med dig av dina upplevelser ▼

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: