Lifestyle ・Livstil, Slow Fashion

Medveten Konsument: Att rösta med plånboken

medveten-konsument-att-rosta-med-planboken

“Every time you spend money, you’re casting a vote for the kind of world you want.”

  – Anna Lappé

Efter lanseringen av Fair Squared på jobbet unnade jag mig lite nytt… Först ut var en skjorta som är helt ljuvlig i kvalitén och som dessutom sitter perfekt på min lilla kropp. Skjortan kallas för ”Elsa Shirt” och kommer från märket Kuyichi och är tillverkad av 100% ekologiskt bomull.
skjorta4-776x1024

Efter att ha sett den enorma negativa påverkan mode har på ekologiska och sociala förhållanden, lanserades Kuyichi 2001. De var först ut med att introducera socialt ansvarstagande ekologiska bomullsjeans, och de banade väg för att skapa mode av återvunnen bomull, återvunnen plast och andra material såsom hampa och tencel.

kuyichiSedan införskaffade jag mig ett linne (jag bygger min basgarderob) som är tillverkad av 100% premium certifierad ekologisk- och Fairtrade lättviktsbomull. Min basgarderob ska vara så schysst det bara går och det får ju ta sin tid att bygga upp. Linnet är fantastiskt skönt och sitter som bara ett perfekt linne kan sitta. Inte för tajt och inte för löst så att man känner sig som ett tält. Kostar en slant men jag tycker det är värt att investera i… så säg nej till slit och släng-tramset. Linnet kommer från märket Kowtows Building Block.
linne-835x1024
KowTow grundades på tanken att ingen som är medveten om vad som händer i världen skulle vilja sticka huvudet i sanden och bidra till världens slavhandelsekonomi. Eftersom dom gillar kläder bestämde de sig för att göra något åt det – resultatet blev Kowtow – certifierat Fair Trade och ekologiska kläder som är etiskt och hållbart tillverkade, från frö till plagg. Me like.deo

Sist men inte minst bestämde jag mig för att testa en mer naturlig deodorant. Efter lite research på nätet bestämde jag mig för att testa True Organics ”undercover agent”. Nu håller jag tummarna att denna deo håller måttet.
skjorta3-809x1024

skjorta--683x1024
Nästa vecka kommer jag att visa min nuvarande hudvårdsrutin och vilka grejer jag numera alltid ser till att ha i badrumsskåpet.

Är ni intresserade av detta så hittar ni allt i denna webshop.

Ha det fint!

Anna

Schysstva.se drivs av mig, Anna, vars hjärta klappar extra hårt för grön skönhet och medveten konsumtion.

• • •

Swedish blogger with a piquant for green beauty and sustainable lifestyle.

5 Comments

 1. Pernilla / Ecosphere.se

  Ja vad fint skjortan satt! Den är så himla snygg!

  Kul att du också håller på att bygga en schysst basgarderob, jag pysslar med samma sak och känner att ”slow and steady wins the race”. Något enstaka plagg mellan varven så är man där snart! 🙂

  29 . 04 . 2015
 2. Sara

  Wow, snygg skjorta och vilken inspirationskälla du är!
  Ha en fin helg

  29 . 04 . 2015
  • Anna

   hihi gulle. Vi ska ses du och jag och prata om livet! Det är dags nu.

   30 . 04 . 2015
 3. Annika Eriksson

  Jättefin skjorta! Jag handlar gärna hållbart mode också. Man känner sig extra fin när man vet att den som tillverkat kläderna haft schyssta villkor.

  29 . 04 . 2015
  • Anna

   Eller hur! Vilken skillnad det gör, inte bara för mitt samvete men för producenterna och miljön. Och visst, det är dyrare… men jag kan leva med det! 🙂

   30 . 04 . 2015

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggare gillar detta: