Grön Skönhet ・Green Beauty

Handla ekologiskt smink i Stockholm | Sundløfs

handla-ekologiskt-smink-i-stockholm-sundlofs

För några månader sen skrev jag ett inlägg där jag tipsade om webbshopar som jag rekommenderar för att köpa ekologiskt smink och hudvård. Men nyligen fick jag en kommentar från Josefina som undrade om jag kunde rekommenderade någon fysisk butik i Stockholm som sålde ekologiskt smink. Och jag vet, jag VET the struggles med att hitta rätt färg online och så. Men jag kommer göra ett inlägg där jag delar med mig av alla mina ”hacks” för att köpa rätt färg/nyanser på webben. Så håll utkik inom kort! Hur som helst, det är inte det detta inlägg kommer handla om! Jag ville bara flika in och berätta att jag äntligen hittat en fysisk butik i Stockholm som säljer ekologiskt smink och hudvård.
Sundløfs

Jag ska vara 100% ärlig, utbudet på smink är ju inte fab direkt, men de säljer ett av mina favoritmärken när det kommer till smink, nämligen RMS Beauty! Har ni inte varit inne och swatchat deras ögonskuggor så besök butiken omedelbums och gör det! Smooth som smööör. De har även smink från Kjaer Weis och Dr Hauschka. Jag hade gärna sett fler varumärken som Zuii Organics, Tata Harper, Gressa, Maria Åkerberg, Juice Beauty etc etc. Oh well. En kan nju inte få allt här i livet.

Det de hade mycket av var ekologisk parfym! Det är däremot INGET jag beställer online. För det första är jag otroligt känslig mot vissa dofter så parfymer är något jag verkligen måste sniffa på i verkligheten. En beskrivning som ”med inslag av cederträ” säger mig ingenting!

Detta var en ljuvlig och mild parfym från Jurlique som jag gärna vill ha som en ”ha-i-väskan-on-the-go-parfym”. Ni vet.

Jag hittade många fin-fina parfymer jag gärna skulle vilja addera i min ekologiska smink-samling. Nu tror ni säkert att jag har massor men jag har bara 1 ekologisk parfym sedan tidigare, nämligen Eve & Daphnees parfym som jag skrivit lite om här. Den kan ni också köpa på Sundløfs.


Och som sagt, det var alldeles för lätt att stirra sig blind på alla ljuvliga färger från RMS Beauty. Som godis för ögat. Också en fröjd att swatcha.

Jag och Emmi blev väl omhändertagna av Emma och jag lovar, vi hade kunnat stanna några h till om inte maten väntade där hemma. Så bor du i Stockholm så ta vägen förbi Sundløfs! Och fråga om de inte kan ta in de andra varumärkena också (konsumentmakt ni vet). 
Och för oss som inte bor i Stockholm så har de även en webbshop. Inte den roligaste jag sett MEN de har grejerna i lager och du får hem paketet. Men jag rekommenderar främst att du besöker butiken, det är ju själva swatchandet och att se produkterna i verkligheten som är det riktigt roliga. Samt att prata med kunnig och entusiastisk personal så klart.

Jag köpte iallafall på mig två produkter som jag skriver mer om lite längre fram. Håll till godo! Ledsen plånbok, men glad Anna.

Känner du till någon grym butik som säljer ekologiskt smink i Stockholm eller Göteborg? Tipsa mig i kommentarsfältet. Jag vill besöka dom NU!

 

Glöm inte att följa mig på Instagram, Youtube och Bloglovin.

Anna

Schysstva.se drivs av mig, Anna, vars hjärta klappar extra hårt för grön skönhet och medveten konsumtion.

• • •

Swedish blogger with a piquant for green beauty and sustainable lifestyle.

11 Comments

 1. Emmi

  Ääälskar Sundlöfs! Paradiset har ju även en skönhetsavdelning värd att spana in! 😀

  16 . 02 . 2017
  • Anna

   Jaa! 😍😍

   16 . 02 . 2017
 2. Johanna Nilsson

  Tack för bra tips! Har letat mig blodig efter Kjaer Weis refills då Swedish Beauty Factory har slutat med märket, så ska absolut se till att knalla dit!

  16 . 02 . 2017
  • Anna

   Ja gört! 😍

   16 . 02 . 2017
 3. Josefina

  Tack för tipset! (Och länken 😄) 💕

  19 . 02 . 2017
 4. Hanna Li

  Hej! De butikerna i Gbg som jag på rak arm vet har åtminstone lite smink är följande:

  Sense for beauty, södra vägen 73
  http://www.senseforbeauty.com/varumarken/miss-w

  Eco Linné, Linnégatan 3
  http://www.ecolinne.se

  Eco-chic, Nordenskiöldsgatan 7A
  http://www.eco-chic.se

  Känner du till dessa sedan tidigare?

  21 . 02 . 2017
  • Anna

   Ah, hade inte koll på senseforbeauty! Måste besöka butiken genast! Tack för tipset! De andra två har jag haft koll på även om jag faktiskt inte besökt butikerna… 🙈 Det får nog bli en grön-skönhets-turné i göteborg snart! Återigen tack för tipsen! ☀︎

   22 . 02 . 2017
 5. Hanna Li

  Kul att kunna bidra med en nyhet åtminstone 🙏🏼
  Vad gäller hudvård finns väl några fler men just make up är svårare att hitta i fysisk butik. Det är ju överflödigt att säga att det finns en del i hälsokost-butiker. Men jag tror typ Jane iredale, M Å och Lily lolo kan gömma sig hos hudterapeuter, salonger och liknande, vet att jag både sett på plats och läst på hemsidor, men inget jag minns nu. Vet du?

  24 . 02 . 2017
  • Anna

   Ja precis 🙂 Vet att Life eller om det är någon annan hälsokostbutik vid vasaplatsen som har lite smink.. eller om det var bra hudvård? Så längesen som jag faktiskt köpte sånt här på stan. Är ju tyvärr otroligt bekväm av mig och beställer allt online 🙈 Mitt mål för det här året är att upptäcka produkterna i fysiska butiker!

   27 . 02 . 2017
 6. C

  Har för mig att Salong Chia i Stockholm har lite smink.(typ 2-3 märken) Var ett tag sen jag var där.

  24 . 02 . 2017
  • Anna

   Åh, tack för tipset! Ska jag skriva upp och spana in nästa gång i Stockholm! ☀︎

   27 . 02 . 2017

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggare gillar detta: